Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣημαντικό διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο φιλοξενεί η Αθήνα τον Σεπτέμβριο
MICE

Σημαντικό διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο φιλοξενεί η Αθήνα τον Σεπτέμβριο

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά τη διοργάνωση του 2007.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States, μπροστά σε εκατοντάδες αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην ελληνική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν μια από τις πιο σημαντικές συγκεντρώσεις του διεθνούς club, εν μέσω μεγάλων παγκόσμιων γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων.

Η 96η διοργάνωση του συνεδρίου φιλοξενείται και διοργανώνεται από το Propeller Club του Πειραιά, το ελληνικό παράρτημα του αφιερωμένου στη ναυτιλιακή κοινότητα παγκόσμιου δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που έχει έδρα στις ΗΠΑ και δραστηριοποιείται σε 72 χώρες. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το συνέδριο πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά τη διοργάνωση του 2007.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Grand Hyatt Hotel της Αθήνας, έχει τίτλο “WE ARE TOGETHER», καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση του International Propeller Club που θα λάβει χώρα με φυσική παρουσία εκπροσώπων και ομιλητών από την έναρξη της πανδημίας.

Πληθώρα ναυτιλιακών στελεχών υψηλού επιπέδου, ηγέτες του κλάδου, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί θα συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ομιλιών, παρουσιάσεων και δυναμικών πάνελ, όπου θα τεθούν και θα συζητηθούν τα πιο φλέγοντα ζητήματα στη διεθνή ατζέντα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Οι συζητήσεις θα εμβαθύνουν σε μια σειρά διαφορετικών θεμάτων, όπως ο αντίκτυπος που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στο διεθνές εμπόριο, στην ενέργεια και στα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζεται ο κλάδος από τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την υποχρέωση απαλλαγής από τον άνθρακα.

Άλλα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης αφορούν την αναβάθμιση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των πληρωμάτων και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, που αναμένεται να μετασχηματίσουν το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο κ. Κωστής Φραγκούλης, πρόεδρος του Propeller Club του Πειραιά και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, δήλωσε: “Η ναυτιλία δεν είναι μόνο ο 3ος σημαντικότερος παράγοντας για το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά αποτελεί και σημαντικότατο πυλώνα για την ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 7% του ΑΕΠ της χώρας”.

“Οι στόχοι μας στο Propeller Club του Πειραιά είναι πολλαπλοί: Πρώτον, θέλουμε να μεταφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες και στους ενδιαφερόμενους φορείς το μήνυμα για τη σημασία της ναυτιλίας και τη συμβολή της στην πρόοδο και την ευημερία του έθνους. Ταυτόχρονα, θέλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας, προωθώντας παράλληλα τις αξίες της ασφάλειας και της βιωσιμότητας για τον ναυτιλιακό κόσμο. Φιλοδοξούμε, επίσης, να υποστηρίξουμε τους νέους Έλληνες με υποτροφίες και να βοηθήσουμε κοινότητες που έχουν ανάγκη μέσω του φιλανθρωπικού μας έργου. Τέλος, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη, τη φιλία και κατανόηση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε ο κ. Φραγκούλης.

Το American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, γνωστό ως “American Club”, είναι ο Αδαμάντινος Υποστηρικτής του 96ου Διεθνούς Ετήσιου Συνεδρίου του International Propeller Club of the United States, το οποίο υποστηρίζεται ακόμα από 20 ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες και οργανισμούς που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα τομέων από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συνοδοί και σύζυγοι των συνέδρων θα απολαύσουν ένα πλήρες πρόγραμμα αναψυχής, επισκέψεων και εκδρομών σε μερικά από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά μνημεία του κόσμου, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Ναός του Ποσειδώνα και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο τόπος διεξαγωγής των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024