Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο διεθνές συνέδριο ‘FoodMicro 2022’ διεξάγεται στην Αθήνα
MICE

Το διεθνές συνέδριο ‘FoodMicro 2022’ διεξάγεται στην Αθήνα

Συνέδριο FoodMicro

Υγιεινή των τροφίμων, έρευνα και μελέτη στην σύγχρονη εποχή. Συζητώντας τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις στο FoodMicro 2022, που θα διεξάγεται σε υβριδική μορφή.

Σε ένα ιστορικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που η υγεία έχει χαραχθεί στην συλλογική συνείδηση των πολιτών όχι ως αυτονόητο αλλά πρώτιστο αγαθό και αξία της ζωής, κάθε αναφορά, μελέτη, συζήτηση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “FoodMicro 2022”, με διακριτικό τίτλο “Next Generation Challenges in Food Microbiology”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου, έρχεται να συνεισφέρει στον ευρύτερο διάλογο για την υγεία με εστίαση στο ερευνητικό πεδίο της Υγιεινής των Τροφίμων και τις προκλήσεις όπως αυτές αναδύονται υπό το πρίσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και της μεταβολής του ίδιου του φυσικού περιβάλλοντος.

Το 27ο Συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Μικροβιολογίας των Τροφίμων και της Υγιεινής, θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, με σεβασμό στην τήρηση των προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια της υγείας των συμμετεχόντων εξαιτίας της πανδημίας. Αποτελεί το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για τη μικροβιολογία των τροφίμων, καθώς παρακολουθεί και μελετά όλα τα νέα δεδομένα και τάσεις αλλά και συμβάλλει με προτάσεις στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων.

Το “FoodMicro 2022” θα δώσει το βήμα για εποικοδομητικό διάλογο σε ένα ενδιαφέρον και ευρύ πλαίσιο θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την βιοποικιλότητα σε μικροβιακά οικοσυστήματα κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας, τη βιοποικιλότητα των τροφιμογενών μικροβίων, την επίδραση

των παρεμβάσεων κατά την παραγωγή τροφίμων στη μικροβιακή βιοποικιλότητα, αλλά και την οικολογία και αλληλεπιδράσεις σε μικροβιακές κοινότητες που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Η κορυφαία διεθνής επιστημονική εκδήλωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διακεκριμένων στελεχών από το επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν, αφήνοντας το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα, ειδικοί Δημόσιας Υγείας, ακαδημαϊκοί, υπεύθυνοι για τη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου των τροφίμων, ιατροί και στελέχη της βιομηχανίας των τροφίμων.

Δύο χρόνια μετά την πανδημία, η Αθήνα καλωσορίζει τους υψηλούς προσκεκλημένους της και δίνει το έναυσμα για μια νέα δυναμική αρχή στον τομέα της Μικροβιολογίας των Τροφίμων, διανοίγοντας δρόμους και προοπτικές στους τομείς της έρευνας και της μελέτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024