Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο μέλλον της οινοχοΐας εξετάζεται στους Δελφούς

Το μέλλον της οινοχοΐας εξετάζεται στους Δελφούς

“Το μέλλον της οινοχοΐας μέσα σε ένα γοργά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον” είναι το κύριο θέμα συνεδρίου που γίνεται από τις 4-7 Μαΐου2006 στους Δελφούς. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συνέδριο […]

“Το μέλλον της οινοχοΐας μέσα σε ένα γοργά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον” είναι το κύριο θέμα συνεδρίου που γίνεται από τις 4-7 Μαΐου<...>2006 στους Δελφούς. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοχοΐας που διοργανώνει στη χώρα μας η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (ASI), πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Κώστας Τουλουμτζής. Στο συνέδριο θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα από εξειδικευμένη μελετητική ομάδα του εξωτερικού, στην οποία η ASI έχει αναθέσει να υλοποιήσει την εν λόγω έρευνα. Τη δαπάνη διεξαγωγής της έρευνας αυτής έχει αναλάβει η San Pellegrino-Aqua Panna που είναι και διεθνής partner της ASI.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα του OIV (International Organization of Vine and Wine), της FIJEV (International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers) και της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου της Ελλάδας). Έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή σύνεδροι από 17 χώρες και ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τους 250.

`Aλλα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι μεταξύ άλλων “ο Οινοχόος και το επαγγελματικό του περιβάλλον” (εστιατόριο, κάβα, κάβα, χονδρεμπόριο, οινοποιείο), “ο Οινοχόος και το κρασί” (παραγωγή, διανομή, επικοινωνία οίνου, οινικοί διαγωνισμοί, το κρασί στο εστιατόριο), “ο Οινοχόος και ο καταναλωτής” (πελάτης του ξενοδοχείου, πελάτης του εστιατορίου, κατανάλωση στο σπίτι, το κοινό των media, οινικός τουρισμός), “Οινοχόος – εκπαίδευση και πρακτική άσκηση” (ξενοδοχειακές σχολές, πανεπιστήμια, πρακτική άσκηση, διαγωνισμοί γευσιγνωσίας, περαιτέρω εκπαίδευση).

“Θεωρούμε πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει ως ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως είναι οι Louis Havaux, Πρόεδρος της FIJEV (International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers), οι δημοσιογράφοι Bernard Joo, του Le Figaro Magazine και Bernard Brutschy, του Le Figaro Quotidien από τη Γαλλία, April Kilpatrick επικεφαλής sommelier στο Ruth`s Steak House του Toro nto του Καναδά, Herve Fleury, διευθύνων σύμβουλος του Iνστιτούτου Paul Bocuse στη Γαλλία και πολλοί άλλοι των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, κ. Κώστας Τουλουμτζής.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση με κρασιά από διάφορα μέρη του κόσμου, αντιπροσωπευτικά του τόπου καταγωγής τους, με στόχο να εκπροσωπηθούν διάφορες σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές. Σημαντική παρουσία στην έκθεση θα έχει και το ελληνικό κρασί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024