Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαWTTC: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις – Πλημμύρισε το Ριάντ από τουριστικούς ηγέτες
Στο Ριάντ πραγματοποιείται η 22η Σύνοδος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού

WTTC: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις – Πλημμύρισε το Ριάντ από τουριστικούς ηγέτες

Αυτή την στιγμή στο Ριάντ λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει διοργανωθεί από τον φορέα, καθώς συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, αλλά και πολλοί διεθνείς ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Ριάντ και δίνουν το “παρών” στην 22η Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC).

Νούμερο ένα στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η εξέλιξη του τουρισμού αλλά και η επίδραση του στην γενικότερη οικονομία. Μάλιστα πολλοί από τους ομιλητές κάνουν ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο που θα παίξει η τουριστική αγορά, ώστε να ισοσταθμισθεί η ζυγαριά του πληθωρισμού.

Είναι γεγονός ότι η εποχή της πανδημίας έπληξε την αγορά και αυτό αντικατοπτρίζεται μεταξύ άλλων και από τα πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ενώ παράλληλα η ενεργειακή κρίση, η περιβαλλοντική κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν δυσχεράνει την πορεία προς την ανάκαμψη.

Για αυτό και οι ελπίδες έχουν στραφεί προ την κερδοφόρα τουριστική αγορά. Το πόσο υποσχόμενη είναι η εν λόγω αγορά φαίνεται και από την βαρύτητα που δόθηκε για την φετινή Σύνοδο του WTTC. Αυτή την στιγμή στο Ριάντ λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει διοργανωθεί από τον φορέα, καθώς συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι. Ενώ το Ριάντ έχει γεμίσει με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών (CEO) αλλά και υπουργούς Τουρισμού από πολλά κράτη.

Ριάντ

Από κοινού θα αποφασιστεί το μέλλον του τουρισμού, παρά τις συστηματικές κρίσεις όπου σημειώνονται στην παγκόσμια αγορά. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι όλες οι αποφάσεις θα κινηθούν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024