Τελευταία νέα
Loading Events
  • This event has passed.

Philoxenia 2022

Philoxenia

Η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Στο  τριήμερο τουριστικό γεγονός συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο το τουριστικό φάσμα, ελληνικοί και διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες, κλαδικοί φορείς και ΜΜΕ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από χώρες στόχους για τον κλάδο. Eμπλουτισμένη από ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις, η Philoxenia αποτελεί στο σύνολό της, ένα δυναμικό «εργαλείο» που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. 

Hosted Buyers Programme

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η PHILOXENIA, θα φιλοξενήσει περί τους 120 καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό στο αρτιότερα οργανωμένο b2b πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο. Το πρόγραμμα των hosted buyers είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της HELEXPO, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στη φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, έχει την τιμητική του ο Δήμος Ηρακλείου! Το Ηράκλειο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και το οικονομικό κέντρο του νησιού, μέσα από τη δεσπόζουσα εκθεσιακή του συμμετοχή, θα αναδείξει πανηγυρικά το τουριστικό του προϊόν αλλά και τον πολιτισμικό του πλούτο, στοιχεία που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.

Το Ηράκλειο, η πύλη και η πρωτεύουσα της Κρήτης, ένα από τα σημαντικότερα νησιά της Μεσογείου, η πόλη του ατέρμονου καλοκαιριού, υποδέχεται όποιον θέλει να ζήσει ξεχωριστές αυθεντικές εμπειρίες ζωής όλο τον χρόνο. Από τους αρχαίους χρόνους στέκεται στην ίδια θέση, βρέχεται αδιάκοπα από την άγρια κρητική θάλασσα και μετρά τους αιώνες της ιστορίας: Κάστρο των βυζαντινών, Φρούριο της τάφρου (Rabdh el Chandak), των Αράβων, Χάνδακας της μεσοβυζαντινής περιόδου, Candia των Ενετών, Kandiye των Οθωμανών, Ηράκλειο του σήμερα.

Συνέδριο Philoxenia

Το Διεθνές Συνέδριο της Philoxenia αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διοργάνωσης που σκοπό έχει να διερευνήσει θέματα που άπτονται της επικαιρότητας και απασχολούν την κοινότητα της τουριστικής επιχειρηματικότητας στη χώρα. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον χώρο του τουριστικού γίγνεσθαι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και επιφανή στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, συναντώνται στα πάνελ του συνεδρίου παρουσιάζοντας μελέτες, απόψεις και επιτυχημένα case studies που αναδεικνύουν  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος.

Οργανωτής

HELEXPO
Τηλέφωνο:
2310 291 188
Email:
philoxenia@helexpo.gr
View Organiser Website

Χώρος διεξαγωγής

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατίας 154
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 546 36 Ελλάδα
+ Google Map
Τηλέφωνο
2310 291111
Ιστοσελίδα χώρου διεξαγωγής
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024