Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO
Τροφοδοσία

16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO

Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των 647 δειγμάτων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Ξεκίνησε χθες ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη. Μετά από δεκαπέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, ενώ φέτος για δεύτερη φορά πραγματοποιείται παράλληλα και ο Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των 647 δειγμάτων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα των διαγωνισμών.

35 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 20 από διαφορετικές χώρες του πλανήτη (Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Σερβία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρο και Βρετανία) και 15 Έλληνες, δοκιμάζουν, κρίνουν και αξιολογούν τα δείγματα που συμμετέχουν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βραζιλία, τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Η διεξαγωγή των Διαγωνισμών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop-Boutique (26-29/2/16) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO. Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00-19:00, οι επισκέπτες της έκθεσης Detrop-Boutique (περίπτερο 8, πλατεία γευσιγνωσίας) θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων των Διαγωνισμών.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 19:30, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαπείου, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama. Επίσης στην έκθεση Oinorama, στο “wine bar οινικών αποκαλύψεων”, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τους βραβευμένους οίνους και τα βραβευμένα αποστάγματα των Διαγωνισμών, την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 οι καταναλωτές και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00 οι επαγγελματίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024