Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνAlumil: ¶νοδος των καθαρών κερδών και μεγάλη κερδοφορία

Alumil: ¶νοδος των καθαρών κερδών και μεγάλη κερδοφορία

Εντυπωσιακή άνοδος σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου `Αλουμύλ Μυλωνάς – Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.` κατά 69% και πωλήσεων κατά 7,4%, έτσι το σύνολο σχεδόν των θυγατρικών του ομίλου εισέρχεται πλέον […]

Εντυπωσιακή άνοδος σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου `Αλουμύλ Μυλωνάς – Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.` κατά 69% και πωλήσεων κατά<...> 7,4%, έτσι το σύνολο σχεδόν των θυγατρικών του ομίλου εισέρχεται πλέον σε περίοδο ουσιαστικής κερδοφορίας. Αναμένεται περαιτέρω αισθητή βελτίωση μεγεθών με το πέρας του συνόλου των επενδύσεων σε Ελλάδα και τα Βαλκάνια βάση χρονοδιαγράμματος.

Η διοίκηση της `Αλουμύλ Μυλωνάς – Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.` ανακοινώνει ουσιαστική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής κατά το α` εξάμηνο του 2003 έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο όμιλος παρουσίασε σημαντική αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 7,4%. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 60,6 εκατ. ευρώ, έναντι 56,45 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EDITDA) εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένα κατά 42,5%. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 13,53 εκατ. ευρώ για το 2003 από 9,495 εκατ. ευρώ του 2002, παρά τα ενισχυμένα λειτουργικά έξοδα που συσσωρεύει το ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου. Η κερδοφορία του ομίλου (κέρδη προ διαφορών μετατροπής και δικαιωμάτων μειοψηφίας) παρουσιάζεται εντυπωσιακά ενισχυμένη κατά 62,5%, σε 5,55 εκατ. ευρώ έναντι 3,42 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2002. Η καθαρή κερδοφορία του ομίλου, μετά από τις διαφορές μετατροπής και τα δικαιώματα μειοψηφίας παρουσιάζεται εξίσου εντυπωσιακά ενισχυμένη κατά 69,3%, σε 5,19 εκατ. ευρώ έναντι 3,07 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το γεγονός ότι παρά τις αυξημένες επενδυτικές δαπάνες από το βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο ξεπερνά τα 90 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2001 – 2004, η λειτουργική και καθαρή (τελική) κερδοφορία (ΑΛΟΥΜΥΛ & Ομίλου) ενισχύθηκε εντυπωσιακά από την επίδραση πολλαπλών παραγόντων. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε την έναρξη ουσιαστικά αποδοτικής λειτουργίας της θυγατρικής Αλουνεφ (Ξάνθη), η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγων μηνών, την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας της θυγατρικής Αλουκομ (Κομοτηνή) από την οποία η Διοίκηση της Αλουμυλ αναμένει πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την έναρξη παραγωγής και της νέας γραμμής διέλασης 4.500 τόνων ετησίως (κόστος 5 εκατ. ευρώ περίπου), την απορρόφηση της Μιλεξ (παραγωγή εξαρτημάτων) που περιόρισε τα έξοδα λειτουργίας δημιουργώντας περαιτέρω οικονομίες κλίμακας, την ποσοτική αύξηση πωλήσεων προϊόντων με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία όπως τα ειδικά επεξεργασμένα προφίλ και τα βαμμένα προφίλ και την αύξηση της γκάμας των πωλούμενων προϊόντων, όπως τα σύνθετα φύλλα αλουμινίου, τα λεγόμενα j-bond, τα πολυκαρβονικά φύλλα, εξαρτήματα συστημάτων αλουμινίου και υπερσύγχρονα συστήματα αυτοματισμών. Ενίσχυση των πωλήσεων προήλθε και από τις σημαντικές εμπορικές συμφωνίες αντιπροσώπευσης προϊόντων με πολυεθνικές εταιρίες όπως η Phifer Inc. για προϊόντα ηλιοπροστασίας, η ASA για ηλεκτρικά μοτέρ κίνησης, η G U για εξαρτήματα συστημάτων αλουμινίου και πλαστικών κουφωμάτων και η GEZE για εξαρτήματα υπερσύγχρονων συστημάτων αυτοματισμών θυρών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 57,3 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 54,56 εκατ. ευρώ περίπου του πρώτου εξαμήνου του 2002.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EDITDA) εμφανίζονται εξίσου σημαντικά βελτιωμένα κατά 31% περίπου. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 9,45 εκατ. ευρώ έναντι 7,22 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2002. Tα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 3,78 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2002 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 7,37%.

Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό του Ομίλου ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2003 σε 7,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 2,73 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στη μητρική. Αυτά αφορούν -μεταξύ άλλων- τη νέα μεγάλη επένδυση της θυγατρικής Αλουφυλ στο Κιλκίς (κόστος 15,5 εκατ. ευρώ) για σύνθετα φύλλα αλουμινίου, γραμμές κατεργασίας αλουμινίου και υπερσύγχρονες γραμμές ανοδίωσης (βαφής), τη νέα γραμμή παραγωγής της Κομοτηνής (4.500 τόνων) και τη νέα γραμμή παραγωγής βιομηχανικού προφίλ της Αλουμυλ για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη ναυπηγική, η οποία θα είναι 20.000 τόνων ετησίως (κόστος 10 εκατ. ευρώ). Οι προαναφερθείσες ολοκληρώνονται βάση χρονοδιαγράμματος εντός του 2003, ωστόσο θα αρχίσουν να αποδίδουν ουσιαστικά το προσεχές έτος.

Τα σχέδια του ομίλου για περαιτέρω διεύρυνση της παραγωγικής βάσης σε Σερβία (Τσάτσακ) και Αλβανία (Τίρανα) βρίσκονται υπό πλήρη εξέλιξη, βάση χρονοδιαγράμματος. Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ εκτιμά ότι κινείται σταθερά βάσει προβλέψεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024