Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ εκδήλωση γευσιγνωσίας 'Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά' στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 13 Δεκεμβρίου
Τροφοδοσία

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας 'Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά' στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 13 Δεκεμβρίου

Τριάντα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της χώρας θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί μεταξύ των οποίων σπάνιες, παλαιωμένες φιάλες που είναι πλέον εκτός αγοράς.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 οργανώνεται για δεύτερη φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά”, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Τριάντα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της χώρας θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί μεταξύ των οποίων σπάνιες, παλαιωμένες φιάλες που είναι πλέον εκτός αγοράς. Μαζί τους, οι πιο σημαντικοί εισαγωγείς οίνων θα παρουσιάσουν, και εκείνοι, σπουδαία κρασιά του διεθνή αμπελώνα, όλα κόκκινα.

Στόχος της εκδήλωσης “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” δεν είναι μόνο να δώσει τη δυνατότητα σε οινόφιλους καταναλωτές να δοκιμάσουν δυσπρόσιτα υπό άλλες συνθήκες κρασιά. Είναι, επίσης, να αποδείξει πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να “παίξει στο γήπεδο” των μεγάλων κρασιών διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής. Ως εκ τούτου οι οργανωτές της εκδήλωσης έχουν προσκαλέσει στην Αθήνα τη μεγαλύτερη, ίσως, δημοσιογράφο οίνου του κόσμου, την Jancis Robinson MW, η οποία εκτός των άλλων είναι τακτική αρθρογράφος στην εφημερίδα Financial Times. Η κα Robinson, που θα συνοδεύεται από τον κριτικό εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander, έρχεται φυσικά στην Αθήνα πρωτίστως για να δοκιμάσει τα ελληνικά “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά“.

Tα “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” πλαισιώνονται από τέσσερα εργαστήρια γεύσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που είναι τα εξής: “Αρμονία τυριού & κρασιού”, “Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν”, “Krug Μasterclass” και “Collector’s Corner”. Στο τελευταίο, “H Γωνιά του Συλλέκτη”, ένας οινόφιλος καταναλωτής, συλλέκτης οίνων, μοιράζεται το πάθος του με τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο πολύτιμες φιάλες της κάβας του.

Τα “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας fnl-guide.com (Food & Leisure Guide) και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για το Οινόραμα και τις άλλες εκθέσεις για το κρασί που οργανώνει.

Την επιτυχία της εκδήλωσης εξασφαλίζουν επιλεγμένοι χορηγοί, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss, η εταιρεία Provence, η  Metropolitan Food Culture, η Gaggenau, η Volvo, καθώς και η εταιρεία Α.Γ. Κοροπούλης.

Η εκδήλωση “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Πλατεία Συντάγματος), με ώρες λειτουργίας 13:00-20:00.

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων οίνων που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, απαιτείται από τους επισκέπτες συμμετοχή στα έξοδα. Έτσι, με ένα αντίτιμο 38 ευρώ ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας 3 ευρώ έκαστο, τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024