Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΗ Θερμογκάζ διαθέτει στην Ελλάδα της αντλίες θερμότητας του σουηδικού οίκου NIBE
Εξοπλισμός

Η Θερμογκάζ διαθέτει στην Ελλάδα της αντλίες θερμότητας του σουηδικού οίκου NIBE

Η Θερμογκάζ ΑΕ αντιπροσωπεύει την NIBE στην Ελλάδα, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Ευρώπη με τριακονταετή εμπειρία σε συστήματα αντλιών θερμότητας.

Η εταιρεία NIBE είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Ευρώπη με τριακονταετή εμπειρία σε συστήματα αντλιών θερμότητας. Η αξιοπιστία της δοκιμάζεται και επιβεβαιώνεται καθημερινά και μάλιστα σε μία χώρα με δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες για τη λειτουργία των αντλιών θερμότητας. Παρόλα αυτά, οι αντλίες θερμότητας λόγω των χαμηλών τους λειτουργικών εξόδων, αλλά και της αξιοπιστίας τους κερδίζουν διαρκώς έδαφος τόσο στις σκανδιναβικές χώρες όσο και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον αρχίζει να παρατηρείται και στην ελληνική αγορά όπου μπορεί κανείς άφοβα να επιλέξει μία αντλία θερμότητας για την θέρμανση και ψύξη οποιουδήποτε κτιρίου και να μειώσει έτσι τα λειτουργικά του έξοδα. Επιπλέον βελτιώνεται η ενεργειακή κατανάλωση και αντίστοιχα η αξιολόγηση του κτιρίου σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. Η εταιρία NIBE διαθέτει μια ευρεία γκάμα αντλιών θερμότητας όπως γεωθερμικές αντλίες θερμότητας νερού / νερού ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος και αντλίες θερμότητας αέρος / νερού.

Κατά τη λειτουργία της το χειμώνα η μονάδα παράγει ζεστό νερό για τη θέρμανση του κτιρίου και ζεστό νερό χρήσης. Κατά τη θερινή περίοδο η μονάδα ψύχει το νερό του συστήματος κλιματισμού π.χ. των fan coil units ή της ενδοδαπέδιας μέσω των οποίων γίνεται ο κλιματισμός του χώρου. Και κατά τη θερινή λειτουργία η μονάδα συνεχίζει να παράγει το ζεστό νερό χρήσης.

Η αντλία θερμότητας αέρος / νερού NIBE SPLIT μπορεί να συνδεθεί με ηλιοθερμικό σύστημα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ζεστό νερό χρήσης αλλά και η μερική υποστήριξη της θέρμανσης ανάλογα με τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών. Αντίστοιχα η NIBE SPLIT μπορεί να συνδεθεί και με τυχόν υπάρχον λέβητα, ο οποίος θα λειτουργεί αντί των ενσωματωμένων αντιστάσεων.

Οι αντλίες θερμότητας στο εξοπλισμό τους συμπεριλαμβάνουν σύστημα αντιστάθμισης για τη λειτουργία της θέρμανσης άλλα και για τη λειτουργία ψύξης ώστε η θερμοκρασία προσαγωγής του νερού να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες και σε σχέση πάντα με τις εξωτερικές συνθήκες. Με το σύστημα αντιστάθμισης μειώνονται οι απώλειες του συστήματος θέρμανσης ενώ παράλληλα βελτιώνεται αισθητά ο συντελεστής απόδοσης της αντλίας θερμότητας.

Η Θερμογκάζ ΑΕ αντιπροσωπεύει την NIBE στην Ελλάδα. Διαθέτει άρτια εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που μπορεί να δώσει λύση σε οποιαδήποτε εφαρμογή θέρμανσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024