Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΝέα συνεργασία της Ν. Σαπουντζής Α.Ε. για αντιμετώπιση της Legionella

Νέα συνεργασία της Ν. Σαπουντζής Α.Ε. για αντιμετώπιση της Legionella

Νέα αποκλειστική συνεργασία με τον γερμανικό οίκο AQUA του ομίλου Grohe ανακοίνωσε η εταιρία Ν. Σαπουντζής Α.Ε. η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας σε θέματα νερού και παρουσίασε τη […]

Νέα αποκλειστική συνεργασία με τον γερμανικό οίκο AQUA του ομίλου Grohe ανακοίνωσε η εταιρία Ν. Σαπουντζής<.> Α.Ε.<...> η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας σε θέματα νερού και παρουσίασε τη νέα επιστημονική εφαρμογή του Γερμανού καθηγητή Dr. Kreisig για την καταπολέμηση του βακτηρίου της Legionella<.> στα ξενοδοχεία.

Το βακτήριο της Legionella αναπτύσσεται στα τοιχώματα των σωληνώσεων και ιδιαίτερα εκείνων του ζεστού νερού. Οι συνθήκες που βοηθούν στην εξάπλωση του είναι:

  • η θερμοκρασία του νερού (άνω των 20 βαθμών Κελσίου)
  • η μη χρήση των εγκαταστάσεων για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  • το θερμό κλίμα
  • η ύπαρξη βιομεμβράνης (αποικίες που δημιουργούνται από τη συγκέντρωση βακτηρίων και μικροοργανισμών)
  • Η νόσος που προκαλείται από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι η λεγόμενη νόσος των λεγεωνάριων, της οποίας τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της πνευμονίας και η θνητότητα της φθάνει το 15%.

    Πρόταση από την εταιρία Ν.Σαπουντζής Α.Ε.

    Με δεδομένη την ανθεκτικότητα του βακτηρίου στις συνηθισμένες μεθόδους απολύμανσης, η εταιρία Ν. Σαπουντζής μέσα από τη συνεργασία της με την Aqua προτείνει τα συστήματα απολύμανσης νερού Aquades-Electrolyte και Aquades-UV:

    Aquades-Electrolyte: εφαρμόζεται στο δίκτυο ύδρευσης του κτιρίου καταστρέφοντας τη βιομεμβράνη και αποτρέποντας την επαναδημιουργία της. Παράγεται μια απολυμαντική ουσία (υποχλωριώδες οξύ) μέσω της ηλεκτρόλυσης του νερού και επιφέρει συνεχή απολύμανση του δικτύου.

    Πλεονεκτήματα: η απολυμαντική ουσία είναι εγκεκριμένη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς υγιεινής, απολυμαίνει διαρκώς, εξουδετερώνει όλα τα βακτήρια και μικροοργανισμούς που μπορεί να αναπτυχθούν, δεν χρειάζεται προσθήκη χημικών, δεν επηρεάζει τις φυσικές ιδιότητες του νερού, δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία, η μέθοδος έχει χαμηλό κόστος και τοποθετείται εύκολα και τέλος μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα Aquades- UV για μέγιστη προστασία.

    Aquades-UV: το σύστημα αυτό εξασφαλίζει την είσοδο καθαρού και απολυμασμένου νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Η λειτουργία του βασίζεται στο υπεριώδες φως, καταστρέφοντας το DNA των κυττάρων.

    Πλεονεκτήματα: είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει ασφαλή και απλό τρόπο λειτουργίας, είναι αποτελεσματικό σε μεγάλο εύρος παθογόνων μικροοργανισμών προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα και έχει χαμηλό κόστος κτήσης, λειτουργίας και συντήρησης.

    Η μελέτη και ανάλυση των συνθηκών γίνεται από εξειδικευμένους μηχανολόγους και η υποστήριξη μετά την εγκατάσταση γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    28/03/2024
    27/03/2024
    26/03/2024
    22/03/2024
    21/03/2024
    20/03/2024