Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣε πρώτο πλάνο η οικολογία στο ξενοδοχείο Amalia Nauplia
Εφαρμογή της τεχνολογίας της γεωθερμίας

Σε πρώτο πλάνο η οικολογία στο ξενοδοχείο Amalia Nauplia

Ένα ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση είναι το Amalia Nauplia, του ξενοδοχειακού Ομίλου Αμαλία, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Ναυπλίου. Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, στο ξενοδοχείο […]

Ένα ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση είναι το Amalia Nauplia, του ξενοδοχειακού Ομίλου Αμαλία, που βρίσκεται στην<...> είσοδο της πόλης του Ναυπλίου. Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, στο ξενοδοχείο εφαρμόστηκε η τεχνολογία της γεωθερμίας.

Τι είναι όμως η γεωθερμία; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εκμετάλευση της σταθερής θερμοκρασίας του εδάφους (χειμώνα-καλοκαίρι), που με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων (γεωεναλλάκτες – αντλίες θερμότητας) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να την παραγωγή ζεστού ή κρύου νερού που με τη σειρά του είναι κατάλληλο για τη θέρμανση ή ψύξη των χώρων του ξενοδοχείου. Δηλαδή, ένα γεωθερμικό σύστημα αξιοποιεί τη σταθερή θερμοκρασία του εδάφους και το μεν χειμώνα το νερό που κυκλοφορεί μέσω των γεωεναλλακτών απορροφά τη θερμότητα του εδάφους και την αποδίδει στο κτίριο, ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί αντίστροφα: απάγει τη θερμότητα από το κτίριο και την αποδίδει στο πιο δροσερό έδαφος.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, δηλώνει ο κ. Κ. Κουλουβάτος, καταργούμε τη χρήση του πετρελαίου και έχουμε μηδενικές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. Το 70-80% της ενέργειας του ξενοδοχείου παρέχεται από το περιβάλλον που πρακτικά σημαίνει οικονομία, αλλά και τη συμβολή της εταιρείας για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Την τεχνολογία της γεωθερμίας σκοπεύουμε να την εφαρμόσουμε και σε άλλα ξενοδοχεία του Ομίλου μας.

Ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Αμαλία διαθέτει έξι ξενοδοχεία στα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας (Αθήνα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Δελφοί, Καλαμπάκα και Πρέβεζα) με εμπειρία στην ελληνική φιλοξενία άνω των 45 ετών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024