Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΣύστημα Aqua: η αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της Λεγιονέλλας

Σύστημα Aqua: η αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της Λεγιονέλλας

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Dr. Dieter Kreysig, ο οποίος έχει αναπτύξει τα συστήματα μόνιμης απολύμανσης νερού με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, Aquades UV και Aquades Electrolyte. Τα συστήματα αυτά του […]

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Dr. Dieter Kreysig, ο οποίος έχει αναπτύξει τα συστήματα μόνιμης απολύμανσης νερού με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, Aquades UV και Aquades Electrolyte.<...>

Τα συστήματα αυτά του γερμανικού οίκου Aqua, αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά από την εταιρία Ν. Σαπουντζή Α.Ε. γνωστή στο χώρο για την τεχνογνωσία της στον τομέα της τεχνολογίας νερού. Τα Aquades UV και Aquades Electrolyte αναπτύχθηκαν μετά από δεκάχρονη έρευνα του κ. Dieter Kreysig, που ήταν καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνο ως το 1996 και έκτοτε ασχολείται με έρευνα των συστημάτων απολύμανσης νερού. Από το 1996 ως συνεργάτης του οίκου Aqua ανέπτυξε το σύστημα μόνιμης απολύμανσης νερού με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.

Τα Aquades είναι μια καινούργια γενιά προϊόντων που εγγυώνται υψηλή ποιότητα νερού και σε δίκτυα με μολυσμένες σωληνώσεις.

Τα συστήματα αυτά αποδεδειγμένα λύνουν το πρόβλημα της μόλυνσης του δικτύου ύδρευσης Ξενοδοχείων, Νοσοκομείων, και Αθλητικών εγκαταστάσεων από βακτήρια, με πιο επικίνδυνο από αυτά για την ανθρώπινη υγεία το βακτήριο της Legionella, το οποίο προκαλεί την νόσο των λεγεωνάριων που είναι θανατηφόρα.

Λόγω της σοβαρότητας της νόσου το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας πρόσφατα απέστειλε εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής με εντολή την διενέργεια ελέγχων για την πρόληψη της νόσου.

Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο επισυνάπτεται η κοινοτική οδηγία 2112/28/ EC, η οποία εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου του 2002 για την προστασία των ταξιδιωτών από την νόσο κατά την διάρκεια της διαμονής τους σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Με δεδομένη την ανθεκτικότητα του βακτηρίου της Legionella στις κλασικές μεθόδους απολύμανσης η εταιρία Ν. Σαπουντζής ΑΕ παρουσιάζει δύο συστήματα που δίνουν την λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Τα συστήματα αυτά είναι:

Το Aquades Electrolyte, το οποίο εφαρμόζεται στο δίκτυο ύδρευσης του ξενοδοχείου δρώντας αποτελεσματικά στην καταστροφή και παρεμποδίζει την εκ νέου ανάπτυξης της βιομεμβράνης. Το σύστημα συνεχούς απολύμανσης με ηλεκτρόλυση Aquades Electrolyte βασίζει την λειτουργία του στην παραγωγή της απολυμαντικής ουσίας “υποχλωριώδες οξύ” από το ίδιο το νερό και τα στοιχεία που αυτό περιέχει, μέσω της ηλεκτρόλυσης.

Τα πλεονεκτήματα του Aquades Electrolyte είναι τα εξής:

  • Η απολυμαντική ουσία “υποχλωριώδες οξύ” είναι εγκεκριμένη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς υγιεινής. Εξουδετερώνει αποτελεσματικά βακτήρια, μύκητες και ιούς μέσα στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα στην εξουδετέρωση και καταστροφή της βιομεμβράνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του βακτηρίου της Λεγιονέλλας αποκλείοντας την εκ νέου ανάπτυξή της.
  • Δεν επηρεάζει τις φυσικές και χημικές ιδιότητες του νερού (οσμή, γεύση), γιατί δεν γίνεται καμιά προσθήκη χημικών ουσιών.
  • Συνεχής και μακροχρόνια απολυμαντική δράση.
  • Η λειτουργία του συστήματος είναι οικονομική.
  • Το σύστημα ελέγχεται από μονάδα ελέγχου με μικροϋπολογιστή που παρακολουθεί και καταγράφει συνεχώς και αυτόματα την κατάσταση του συστήματος.

Όταν οι συνθήκες το επιβάλουν, η εταιρία Ν. Σαπουντζής ΑΕ προτείνει την συνδυασμένη εφαρμογή με το σύστημα Aquades UV.

Το Aquades UV εξασφαλίζει την είσοδο καθαρού και απολυμασμένου νερού στο δίκτυο ύδρευσης ενός κτιρίου. Το σύστημα βασίζει την λειτουργία του στην μικροβιοκτόνο δράση του υπεριώδους φωτός που σε μήκος κύματος 253,7 nm καταστρέφει το DNA των κυττάρων.

Πλεονεκτήματα του συστήματος Aquades UV

  • Φιλικό περιβάλλον
  • Ασφαλής τρόπος λειτουργίας
  • Αποτελεσματικό σε μεγάλο εύρος παθογόνων μικροοργανισμών
  • Aμεσα αποτελέσματα
  • Χαμηλό κόστος κτήσης
  • Χαμηλό κόστος λειτουργίας
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης
  • Απλό στην λειτουργία

Η εταιρία Ν. Σαπουντζής ΑΕ διαθέτοντας μια σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία ετών στον τομέα τεχνολογίας νερού είναι σε θέση να εφαρμόσει και να υποστηρίξει την εγκατάσταση των πρωτοποριακών, καινοτόμων αυτών συστημάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024