Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα
Οινοτουρισμός - τροφοδοσία

Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας σρτις 17 Ιουνίου παρουσιάζονται κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο από 26 οινοποιεία.

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάζουν στο αθηναϊκό κοινό, για πρώτη φορά ομαδικά, οι οινοπαραγωγοί τους με τη στήριξη των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας θα διαρκέσει όλη μέρα, με ώρες λειτουργίας 12:00‐20:00 και απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο. Παρουσιάζονται κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο από 26 οινοποιεία: Αμπελώνες Αλεξανδρή, Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος‐Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Κουνάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαραλή, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πολλά κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα “δυνατά χαρτιά” της περιοχής και οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση της εκδήλωσης, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή “Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά”.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με τη συγχρηματοδότηση των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024