Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαWine & Spirits: Οινοποιείο της Χρονιάς 2013 το Κτήμα Άλφα
Τροφοδοσία - Οινοτουρισμός

Wine & Spirits: Οινοποιείο της Χρονιάς 2013 το Κτήμα Άλφα

Η απονομή της διάκρισης 'Οινοποιείο της Χρονιάς 2013' στο Κτήμα Άλφα από το περιοδικό 'Wine & Spirits' θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco, στο ξενοδοχείο City View at Metreon στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Στο Κτήμα Άλφα απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση “Οινοποιείο της Χρονιάς 2013” από το περιοδικό “Wine & Spirits” και μάλιστα στην επετειακή 10η χρονιά ανάδειξης των 100 παγκοσμίως κορυφαίων οινοποιείων.

Όπως επισημαίνει ο εκδότης και συντάκτης του περιοδικού Joshua Greene, “όλη η γκάμα των εξαιρετικών κρασιών του αναδεικνύει το Κτήμα Άλφα σπουδαίο πρεσβευτή της Ελλάδας”.

Η απονομή της διάκρισης θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco, στο ξενοδοχείο City View at Metreon στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Το περιοδικό “Wine & Spirits”, από τα σημαντικότερα έντυπα οινικού ενδιαφέροντος στον κόσμο, μαζί με τα “Wine Spectator”, “Wine Advocate & Decanter”, εκδίδεται στην Νέα Υόρκη έχει 23.000 συνδρομητές και η αναγνωσιμότητά του ξεπερνά τα 200.000 άτομα ανά τεύχος. Κάθε χρόνο εκδίδει έρευνα εστιατορίων, στην οποία αξιολογούνται, από μεγάλο αριθμό εστιατορίων και sommeliers ή υπευθύνους οίνου, οι οίνοι με την καλύτερη επίδοση ανά ετικέτα, ποικιλία και χώρα προέλευσης.

Η έρευνα του 2012 περιλαμβάνει δυο ετικέτες της Κτήμα Άλφα (από οκτώ συνολικά). Η μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της πολλαπλώς επαναλαμβανόμενης τυφλής γευστικής δοκιμής, από αναγνωρισμένους επαγγελματίες κρασιού. Η αξιολόγηση γίνεται “τυφλά”, σε δυο στάδια. Μόλις ένα 20 – 30% περνά στο 2ο στάδιο αξιολόγησης.

“Αυτή η σημαντική διάκριση, που συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές/κριτικές για τα κρασιά που παράγονται στο Κτήμα Άλφα σε πρόσφατη αρθρογραφία των σημαντικότερων οινοκριτικών παγκοσμίως -Robert Parker (Mark Squires), Jancis Robinson OBE, MW (Julia Harding MW), Jeannie Cho Lee MW, Steven Spurrier, James Halliday, Tara Q. Thomas- ενισχύει το πάθος μας για δημιουργία και μας δίνει κουράγιο και δύναμη για περισσότερη και ποιοτικότερη στήριξη της προσπάθειάς μας για την προβολή του ελληνικού οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο”, αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Άλφα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024