Ροή Ειδήσεων:

Smalled text size Larger text size

(i) Hotel

30 November -1, 00:00

(i) Hotel

Το (i)hotel είναι ένα ξενοδοχείο που παρέχει την δυνατότητα να παράδοθούμε στις επιθυμίες, τις αδυναμίες και στις μικρές απολαύσεις που υπάρχουν στον υλικό κόσμο. Οι μικρές υλικές απολάυσεις στις οποίες ενδίδουμε είναι ιδιωτικό μας θέμα , κάποιες φορές σχεδόν απόκρυφο και συχνά μας ενοχοποιεί ειδικά όταν αυτό αντιστοιχεί σε πολλά χρήματα. Στη ζωή μέσα στη πόλη η κατανάλωση και οι υλικές απολαύσεις είναι σε υπερέκθεση, γίνονται αναγκαστικά θέαμα.

Το (i) hotel σχεδιάστηκε ώστε να προστατεύει από την έκθεση στο δημόσιο χώρο τις υλικές απολαύσεις που θα επιλέξουμε κατ' αποκλειστικότητα. Μέσα στο περίβλημα του γίνονται αθέατες και κρυβονται μακριά από τα «βλέμματα».

Η διαμονή μας μπορεί να αποκαλύπτεται και είναι ορατή καθώς οι μικρές σουίτες έχουν δύο μεγάλα πλαινά ανοίγματα. Η παρουσία μας γίνεται ορατή στην πόλη μόνο αν εμείς το επιλέξουμε. Διαφορετικά οι παχιές βελούδινες κουρτίνες προστατεύουν των προσωρινό ιδιωτικό χώρο που μας φιλοξενεί.

Το (i) hotel σχεδιάστηκε ειδικά για τις τοπικές συνθήκες της Αθήνας. Η Αθήνα έχει έλλειψη χώρου ειδικά σε κάλυψη γής, έτσι το επίπεδο του δρόμου (ισόγειο) αφήνεται διαθέσιμο σαν πέρασμα και τόπος συνάντησης. Το συμβατικό ξενοδοχειακό lobby δεν μας είναι απαραίτητο στο επίπεδο αυτό. Ένα μοναδικό σημείο εισόδου μας οδηγεί κατευθείαν στο lobby του (i) hotel που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο όπου κάνουμε check - in στην reception , και έχουμε την ευκαιρία να δούμε την θέα της πόλης πριν αποσυρθούμε στην σουίτα μας. Η διαδρομή προς την σουίτα μας αποκαλύπτει σχεδόν μυστικά ματιές από τις απολαύσεις οι οποίες μας παρέχονται αποκλειστικά.

Η έλλειψη χώρου της Αθήνας και η κλίμακά της μας οδηγεί σε λύση κτιρίου μικρής κλίμακας. Όλα είναι μικρά στο (i)hotel. Κι αυτό επειδή έχουμε ανάγκη πιο άμεσα περισσότερη οικειότητα με τους χώρους που μένουμε προσωρινά οι οποίοι καθώς περιπλέκονται προσδίδουν ηρεμία και μυστήριο στην εμπειρία μας. Ταυτόχρονα όμως βρίσκονται σε τόσο μικρή απόσταση από την πολυπλοκότητα της έντασης και τον θορυβώδη ρυθμό της ζωής της πόλης. Οι εσωτερικοί χώροι είναι πολυτελείς και ζεστοί. Η επιλογή των υλικών με μαλακιές υφές ντύνει το εσωτερικό του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο αυτό δεν είναι δημόσιος προορισμός, δεν είναι ανοιχτό στους περαστικούς. Είναι αποκλειστικά για τους πελάτες και τους φίλους τους.

Αναριχόμενα φυτά μεγαλώνουν γύρω από το (i) hotel σχηματίζοντας δύο κρεμαστούς κήπους αντικρυστά στις γυμνές μεσοτοιχίες τον γειτονικών κτιρίων. Η πόλη έχει ανάγκη από πράσινο, έτσι το πράσινο αναρριχάται στο (i) hotel , όπως τα φυτά ξεχειλίζουν από τα μικρά αθηναικά μπαλκόνια μοιάζοντας με κρεμαστούς κήπους.

Το (i) hotel λειτουργεί σαν ένας νέος επιχειρηματικός και προγραμματικός τύπος ξενοδοχείου όπου οι καλύτεροι στην παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς γίνονται οι οικοδεσπότες. (Γκαλερί σύγχρονης τέχνης, οίκοι κοσμημάτων και ενδυμάτων, γαστριμαργία, body & soul θεραπείες, οπτικοακουστικές εμπειρίες κλπ.) Όλα κατ' αποκλειστικότητα.

Κάθε σουίτα έχει και έναν διαφορετικό οικοδεσπότη που μας φιλοξενεί. Στην προέκτασή της βρίσκεται ένα show room όπου παρέχονται υπηρεσίες ή παρουσιάζονται αντικείμενα ειδικά custom made .

Κάθε σουίτα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο με πρόσβαση μέσω δύο ανελκυστήρων και μίας εσωτερικής σκάλας.

Τα υπόγεια του ξενοδοχείου εξυπηρετούν τις υποστηρικτικές λειτουργίες και φωτίζονται μέσα από δύο γραμμικά και 6 οβάλ skylights στο επίπεδο του δρόμου.

Το (i)hotel είναι πολύ ακριβό, εκλεκτικό, και διαθέτει το καλύτερο room service . Βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ελένη Κωστίκα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο University of Greenwich και στο University of Westminster στο Λονδίνο, όπου βραβεύθηκε με το De Verre Urban Design Award. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ήταν συνεκδότης και συντάκτης του δίγλωσσου αρχιτεκτονικού περιοδικού Α3 Αρχιτεκτονική . Ήταν βοηθός επιτρόπου και συντάκτης του καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής στην 7η Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2000 στην Βενετία (επίτροπος: Ηλίας Ζέγγελης). Έχει δημοσιεύσει κείμενα και έργα σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Περισσότερες πληροφορίες στο: www.e-kostika.com

Share |
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top