Ροή Ειδήσεων:

Smalled text size Larger text size

Cyclops

30 November -1, 00:00

Cyclops

ΚΥΚΛΩΨ

Ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν φαίνεται και δεν «βλέπει», δεν είναι ορατό και δεν έχει θέα. Ο ειδικός του χώρος/θέση, είναι οι αυλές που σχηματίζονται στο κέντρο μεγάλων οικοδομικών τετραγώνων, στο κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβαση γίνεται διαμέσου στοάς και η μοναδική πρόσοψη του κτιρίου αποκλείει τη προσδοκία θέας. Απευθύνεται σε επισκέπτες με συγκεκριμένες απαιτήσεις, οι οποίες εκφράζονται από δυο αλληλοσυμπληρούμενες ομάδες επιθυμιών.

Ανωνυμία/Διακριτικότητα/Αποκλειστικότητα και Αυτονομία/Ανεξαρτησία/¶νεση

Η αποφυγή συγχρωτισμού, εκτός και αν είναι επιθυμητός, με τους υπόλοιπους ενοίκους του ξενοδοχείου, ή το προσωπικό, επιτυγχάνεται με τη κατάργηση όλων των κλασικών κοινόχρηστων χώρων,(εστιατόρια, spa, καταστήματα, συνεδριακοί χώροι). Αντί εστιατορίου, παρασκευάζονται και σερβίρονται τρόφιμα και φαγώσιμα προερχόμενα από κατάλογο καταστημάτων/εστιατορίων. Αντί καταστημάτων, ένας personal shopping assistant εκτελεί τις παραγγελίες των ενοίκων. Όλες οι δραστηριότητες των ενοίκων λαμβάνουν χώρα στα δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα ετσι ωστε να επιτρέπουν στο ταξιδιώτη να οικειοποιείται το χώρο χωρίς περιορισμούς.

Ένα ειδικό αυτόματο σύστημα εικοσιτετράωρης εξυπηρέτησης μέσω μικρών ανελκυστήρων και ιμάντων οριζόντιας κίνησης, υποστηρίζει το τρόπο αυτό λειτουργίας του ξενοδοχείου. Από τη τροφή και το ποτό, τις αποσκευές,το καθαριστήριο,καθε δωματιο ειναι τελείως αυτόνομο.

Τα δωματια ειναι μεγάλα και τα επιπλά-κουτιά μεταμορφώνονται έτσι ώστε οι ένοικοι να έχουν τη δυνατότητα διασκέδασης με τους φίλους τους σε ιδιωτικό και όχι δημόσιο χώρο (όπως εστιατόρια & μπαρ, όπου ο χρόνος παραμονής και ο κώδικας συμπεριφοράς είναι περιορισμένοι)παρά την ταξιδιωτική τους ιδότητα. Τα λουτρά των δωματίων είναι σχεδιασμένα με ρηχές πισίνες ώστε να να καλύπτουν τις ανάγκες υδροθεραπειών.

Υπάρχει υποδομή για εργασία από το/στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, (εξοπλισμένα για παρουσιάσεις, προβολές, μικρές διαλέξεις/Γραμματειακή υποστήριξη). Το κτίριο είναι οργανωμένο περιμετρικά ενός αιθρίου(12,60 m *9,60 m ) .Αυτό και η πρόσοψη από μεταλλικό πλέγμα, δρουν σα πνεύμονες, επιτρέποντας την κυκλοφορία αέρα και φωτός. Το μεταλλικό πλέγμα είναι εφοδιασμένο με σύστημα ανάκλισης ώστε να δημιουργεί στέγαστρο στο επίπεδο της εισόδου. Όλοι σχεδόν οι κοινόχρηστοι χώροι του κτιρίου είναι υπαίθριοι.

Όλα τα δωμάτια βρίσκονται περιμετρικά του αιθρίου και διαχωρίζονται από αυτό γυαλί προστατευμένο με μεταλλικό πλέγμα.30 δωμάτια/σουίτες, 4 μεγεθών,(από 22 Μ2 εώς 58 Μ2) σε 5 επίπεδα,(6/επίπεδο). Κάθε επίπεδο διαθέτει μικρό καθιστικό κατάλληλο για τις ανάγκες 6 δωματίων. Στο ισόγειο βρίσκονται η είσοδος, η υποδοχή, τα γραφεία της διαχείρισης, (σε δύο επίπεδα) και ένα καθιστικό.

Τα υπόγεια φιλοξενούν το σύστημα λειτουργίας των ιμάντων οριζόντιας μεταφοράς, μηχανολογικούς και αποθηκευτικούς χώρους, βοηθητικές αίθουσες,(παρασκευής τροφίμων, πλυντήρια κλπ).


Ελεάννα Χωρίτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από την Ecole Nationale des Beaux Arts στο Παρίσι το 1992 όπου σπούδασε σχέδιο στο εργαστήριο του Vladimir Vel i ckovic και περιβαλλοντική γλυπτική και multimedia στο εργαστήριο του Gerard Singer. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή Paris-la-Seine (UP9) το 1993 ως D.P.L.G. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις αρχιτεκτονικής καθώς και σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το έργο της έχει δημοσιευτεί σε περιοδικές εκδόσεις τέχνης, καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά. Ζει και εργάζεται με βάση την Αθήνα από το 1995.

Share |
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top