Ροή Ειδήσεων:

Smalled text size Larger text size

4. Περιορισμοί της έρευνας

30 Νοέμβριος -1, 00:00

4. Περιορισμοί της έρευνας

Εξ’ ορισμού περιορισμοί:

Η παρούσα έρευνα αφορά αποκλειστικά την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2004. Με δεδομένη την υπόθεση ότι οι τουρίστες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου έχουν διαφορετικά δημογραφικά και ψυχογραφικά (lifestyle) χαρακτηριστικά, από τους τουρίστες των υπόλοιπων περιόδων, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου των τουριστών που επισκέπτονται το νησί σε ολόκληρη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει μόνο μετά την ανάλυση του συνόλου της χρονικής περιόδου Μάιος – Οκτώβριος 2004.

Η παρούσα έρευνα αφορά αποκλειστικά τουρίστες που ήρθαν στο νησί μέσω πτήσεων Charter και παρέμειναν στο νησί τουλάχιστον 1 νύκτα. Συνεπώς η έρευνα δεν περιλαμβάνει επισκέπτες του νησιού, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπως για παράδειγμα επιβάτες κρουαζιερόπλοιων (τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζονται σε άλλη έκθεση) , ή άτομα τα οποία δεν έμειναν στο νησί τουλάχιστον μία νύκτα, ανεξάρτητα με το μέσο μεταφοράς τους. Μεθοδολογικοί περιορισμοί:

Α. Προγραμματισμένες πτήσεις: Η έρευνα δεν περιλαμβάνει αλλοδαπούς ή Έλληνες τουρίστες που ήρθαν στο νησί με προγραμματισμένες πτήσεις ανεξάρτητα με το λόγο επίσκεψης τους. Οι Έλληνες τουρίστες προβλέπεται να καλυφθούν την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Β. Νυκτερινές πτήσεις: Η έρευνα δεν περιλαμβάνει τουρίστες των οποίων οι πτήσεις αναχώρησης πραγματοποιήθηκαν από 23:00 έως 09:00.

Share |
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top