Ροή Ειδήσεων:

Smalled text size Larger text size

Χρήσιμες Συμβουλές για το χειρισμό των τροφίμων και την υγιεινή του προσωπικού

30 November -1, 00:00

Χρήσιμες Συμβουλές για το χειρισμό των τροφίμων και την υγιεινή του προσωπικού

Η εταιρία JohnsonDiversey, με μια μακρόχρονη πορεία στην κάλυψη των αναγκών καθαρισμού και υγιεινής σε χώρους παρασκευής και διάθεσης τροφίμων, σας παρέχει στους αναγνώστες του TravelDailyNews μερικές χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά το χειρισμό των τροφίμων και την υγιεινή του προσωπικού.

Όταν παραλαμβάνετε τρόφιμα, ελέγχετε:

  • τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων (χρώμα, γεύση, οσμή, εμφάνιση κλπ.)
  • τη θερμοκρασία των φορτηγών ψυγείων/καταψυκτών
  • την καθαριότητα των μεταφορικών μέσων
  • την ημερομηνία λήξης των προϊόντων
  • για οσμές και μολύνσεις από ατμούς διαλυτών, αναθυμιάσεις από πετρέλαιο

Πώς να αποθηκεύετε τρόφιμα σωστά:

  • αποθηκεύετε τα τρόφιμα πάνω σε κάποιο ράφι ή παλέτα και ποτέ πάνω στο δάπεδο
  • κρέας, πουλερικά, ψάρια και τα προϊόντα τους, πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από τα μαγειρευμένα
  • μην αποθηκεύετε τρόφιμα μαζί με απορρυπαντικά και χημικά

Χρησιμοποιείστε σωστά το ψυγείο!

  • Διατηρείτε τη θερμοκρασία του ψυγείου μεταξύ 0-5°C
  • πάντα χωρίζετε ωμά και μαγειρευμένα τρόφιμα (είναι προτιμότερο να έχετε ξεχωριστά ψυγεία)
  • μη βάζετε ποτέ μέσα ζεστά τρόφιμα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Όσον αφορά το ντύσιμο να θυμάστε ότι:

  • φοράτε πρώτα το κάλυμμα κεφαλιού και μετά τον προστατευτικό ρουχισμό
  • ποτέ μη χτενίζετε τα μαλλιά σας ή ισιώνετε το καπέλο εργασίας, αφού έχετε βάλει τον προστατευτικό ρουχισμό
  • μη φοράτε τα προστατευτικά ρούχα εκτός του χώρου παρασκευής και διακίνησης τροφίμων

Πότε πρέπει να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας:

  • πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε
  • μετά από χρήση της τουαλέτας
  • μετά από επαφή των χεριών με τα μαλλιά
  • μετά από χειρισμό ωμών κρεάτων

Επίσης πρέπει:

  • Να μη φοράτε κοσμήματα και βαρύ μακιγιάζ
  • Να καλύπτετε τα κοψίματα με ειδικά αδιάβροχα αυτοκόλλητα
  • Να μη βήχετε ή φτερνίζεστε πάνω από τα τρόφιμα

Η κοινοτική νομοθεσία των τροφίμων αναμορφώνεται έτσι ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις της εποχής, που συνεχώς αλλάζουν.

Στα πλαίσια αυτής της αναμορφωμένης νομοθεσίας, οι επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίας και διανομής τροφίμων έχουν την υποχρέωση τήρησης κανόνων υγιεινής, καθιέρωσης συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων (HACCP) και διαδικασιών τεκμηρίωσης της τήρησης της νομοθεσίας.

Η JohnsonDiversey έχει αναπτύξει ένα σύστημα για να σας βοηθήσει να εισάγετε στην επιχείρησή σας τα πλεονεκτήματα του HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points).

Το σύστημα αυτό αποτελείται από:

  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • Οδηγό Ορθής Υγιεινής Πρακτικής
  • Με την εφαρμογή του συστήματος που σας προσφέρουμε, οι καθημερινές ανάγκες καθαρισμού και υγιεινής θα οδηγήσουν σε μία πιο αποδοτική και οικονομική λειτουργία του χώρου παρασκευής

Share |
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top