Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠοντάρουν στην Ελλάδα οι Αυστριακοί Tour Operators

Ποντάρουν στην Ελλάδα οι Αυστριακοί Tour Operators

Σημαντικά αυξημένες παρουσιάζονται μέχρις στιγμής οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αυστριακή αγορά, ενώ οι Αυστριακοί Tour Operators δηλώνουν αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία της ζήτησης για την χώρα μας…

Σημαντικά αυξημένες παρουσιάζονται μέχρις στιγμής οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αυστριακή αγορά, ενώ οι Αυστριακοί Tour Operators<...> δηλώνουν αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία της ζήτησης για την χώρα μας. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν στην τετραήμερης διάρκειας, Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Διακοπές 2003» που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Όπως μας πληροφόρησε η επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστρία Β. Καπάρογλου η ελληνική παρουσία στην έκθεση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
«Πήγαμε πού καλά. Το ελληνικό περίπτερο υπολογίζουμε ότι ήταν το πρώτο σε προσέλκυση επισκεπτών στην έκθεση. Οι δύο τετράωρες συναυλίες που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής και της Κυριακής το ελληνικό μουσικό συγκρότημα «Οι Έλληνες› («Ντι Γκρίχεν›), παρουσιάζοντας ένα απάνθισμα της ποιοτικής ελληνικής μουσικής με επιτυχίες του έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού, είχε μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό Αυστριακών.

Φέτος τα στοιχείων που συλλέξαμε από τις επαφές που είχαμε με τους Αυστριακούς Tour Operators δείχνουν ότι η τουριστική ζήτηση για την χώρα μας παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Η αύξηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις από την αυστριακή αγορά για την χώρα μας, μέχρι αυτή την στιγμή, φθάνει σε διψήφια νούμερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι T.Os από την πλευρά τους έχουν αναγνωρίσει τη αύξηση του ενδιαφέροντος για την χώρα μας και έχουν εντείνει τις επενδύσεις σε προβολή, κρατήσεις δωματίων και δημιουργία τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης στην Αυστριακή αγορά αποτελεί η αεροπορική εταιρείας Lauda Air, η οποία έχει αυξήσει κατά 15% σε σχέση με πέρυσι τον αριθμό των θέσεων στις πτήσεις της για Ελλάδα φθάνοντας περίπου στις 350.000.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα προγράμματα τους οι Αυστριακοί Tour Operators φέτος περιλαμβάνουν πολλούς νέους ελληνικούς προορισμούς που αφορούν σε μικρούς τουριστικούς προορισμούς όπως μικρά νησιά και λιγότερο γνωστές περιοχές.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου ένας στους δύο Αυστριακούς έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά την χώρα μας. Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – οκτώ εκατομμύρια – βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ η τουριστική κίνηση από την Αυστρία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια συνεχή αύξηση. Εκτός τουριστικής αιχμής επισκέπτονται την χώρα μας περίπου 12.000 – 14.000 άτομα.
Σχετικές δημοσκοπήσεις στην Αυστριακή αγορά αναφέρουν ότι η Ελλάδα – προσφέρει στον Αυστριακό τουρίστα όλα όσα περιμένει από τις καλοκαιρινές διακοπές του σε μια «αρμονική σχέση› τιμών και προσφερόμενων υπηρεσιών, και επιπλέον αποτελεί έναν χριστιανικό προορισμό με σταθερή πολιτική κατάσταση και ασφάλεια, ενώ διαθέτει επιπλέον και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ευρώ.

Όπως σημειώνει η κ. Καπάρογλου «ο Tour Operator Gulet Turistik (που έχει αγοραστεί από την TUI) κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, ενώ ακολουθούν ο Neckermann, ο Thomas Cook, και η ΤUI, η οποία δεν είχε φέτος ανεξάρτητο περίπτερο στην έκθεση και μοίραζε τα φυλλάδια της από το περίπτερο μας. Ετοιμάζεται να πάρει του χρόνου μεγάλο περίπτερο στο νέο εκθεσιακό χώρο που δημιουργείται, όπου θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση. Ανοδική πορεία, επίσης, έχουν οι μικροί Τ.Οs και specialist όπως ο LATO Reisen, ιδιοκτησίας του Έλληνα κυπριακής καταγωγής Λεωνίδα Καβέ.»

Η κ. Καπάρογλου μας ανέφερε, ακόμα, ότι φέτος στην έκθεση της Βιέννης στο ελληνικό περίπτερο δόθηκε έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Από πλευράς ανταγωνισμού η Τουρκία έχει εντονότατη και συνεχή διαφήμιση στην Αυστρία.
Σε ότι αφορά το νέο εκθεσιακό χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση της Βιέννης το 2004, αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι ο πλέον σύγχρονος στην Ευρώπη και ότι δημιουργείται με επένδυση του δήμου της Βιέννης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024