Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΦραγμό στις κατευθυνόμενες αγορές βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Φραγμό στις κατευθυνόμενες αγορές βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Φραγμό στις κατευθυνόμενες αγορές, που πραγματοποιούν οι τουρίστες , από γραφεία που κάνουν οργανωμένα προγράμματα εκδρομών και περιηγήσεις, βάζει απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης…

Φραγμό στις κατευθυνόμενες αγορές, που πραγματοποιούν οι τουρίστες , από γραφεία που κάνουν οργανωμένα προγράμματα εκδρομών και περιηγήσεις, βάζει απόφαση<...> του υφυπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση τα γραφεία που οργανώνουν εκδρομές και περιηγήσεις, καθώς και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, δεν θα μπορούν να πηγαίνουν τους τουρίστες σε καταστήματα που επιλέγουν εκείνοι για την αγορά τουριστικών ειδών και γενικά για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών. Οι τουρίστες – καταναλωτές θα μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους για τις αγορές που κάνουν, έχοντας την δυνατότητα σύγκρισης των τιμών σε σχέση με τα είδη που πωλούν τα καταστήματα.

Με άλλη απόφαση του κ. Γεωργακόπουλου προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για σχετικές παραβάσεις από τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία.
Βάσει της απόφασης το διοικητικό πρόστιμο από 880 ευρώ που ήταν το ανώτερο υπερπενταπλασιάζεται και θα φτάνει μέχρι 5.000 ευρώ, ενώ για περιπτώσεις υποτροπής το πρόστιμο θα μπορεί να φτάσει μέχρι και 10.000 ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024