Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών της μίσθωσης κατοικιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Σπύρος Ζούγρης - 27 Ιανουάριος 2003, 00:00

Το γενικό πόρισμα του 20ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, επικεντρώνεται στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που θα ορίζουν το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μίσθωση κατοικιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004...

Το γενικό πόρισμα του 20ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, επικεντρώνεται στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που θα ορίζουν το νομοθετικό πλαίσιο<...>

με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μίσθωση κατοικιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Την ίδια θέση τόνισαν στις ομιλίες τους ο κ. Βασίλης Νιάδας, γενικός διευθυντής υποστήριξης και υπεύθυνος Ολυμπιακών Μισθώσεων της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004, και ο κ. Αντώνης Λεούσης εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Alpha Φιλοξενία 2004, που έχει αναλάβει το έργο της μισθώσεων των ακινήτων.

“Οι δύο μεγάλοι στόχοι είναι η εξασφάλιση της φιλοξενίας της Ολυμπιακής οικογένειας και των απλών θεατών”, είπε ο κ. Νιάδας για να συνεχίσει λέγοντας ότι τα 17.000 δωμάτια τα οποία είναι απαραίτητα για την φιλοξενία των εμπλεκομένων στους Αγώνες έχουν εξασφαλιστεί. “Ωστόσο”, συνέχισε ο κ. Νιάδας, “αν και η Οργανωτική Επιτροπή είχε δεσμευθεί για την εξεύρεση καταλυμάτων μόνο για τους εμπλεκόμενους στους Αγώνες, εντούτοις θα βοηθήσει και για την εξεύρεση καταλυμάτων για τους απλούς θεατές”. Ο κ. Νιάδας διευκρίνισε ότι οι μισθώσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καλύπτουν το χρονικό διάστημα μεταξύ 10ης Ιουλίου και 10ης Σεπτεμβρίου 2004 μόνο και οι μισθώσεις αφορούν χρονικά διαστήματα που ξεκινούν από τρεις ημέρες και φθάνουν ως τους δύο μήνες. Επίσης, ο κ. Νιάδας ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για μίσθωση κατοικιών αφορά τους κατοίκους των νομών, Αττικής, Κορινθίας, Βοιωτίας και Ευβοίας, ενώ κατέστησε σαφές ότι η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, ήταν αντίθετη με την επιβολή αυτοτελούς φορολογίας 10%, επί του μισθώματος των κατοικιών αυτών, ποσό το οποίο θα καταβληθεί μετά τους Αγώνες. Ο κ. Νιάδας αναφέρθηκε επίσης και στις εκκρεμότητες που υφίστανται, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία μίσθωσης των κατοικιών, παρότι οι ανάδοχοι έχουν αναδειχθεί από τον Νοέμβριο του 2002 και αφορούν στον προσδιορισμό των ελαχίστων προδιαγραφών των κατοικιών (το πλαίσιο αυτών των προδιαγραφών έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει ψηφιστεί), στην διαδικασία ελέγχου των κατοικιών, καθώς και στην διαδικασία ελέγχου όσων θέλουν να νοικιάσουν τις κατοικίες τους, αλλά δεν θα αποταθούν στις δύο κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει το έργο. Για αυτή την τελευταία κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων, ο κ. Νιάδας ανέφερε ότι “φορέας έλέγχου θα είναι μάλλον ο ΕΟΤ”.

Στις προδιαγραφές των προς εκμίσθωση κατοικιών αναφέρθηκε στη δική του ομιλία ο κ. Αντώνης Λεούσης, εκ μέρους της Κοινοπραξίας Alpha Φιλοξενία 2004, οι οποίες είναι:

  • Κανονική κατοικία (όχι υπόγειο)
  • Υπαρξη ανελκυστήρα για κατοικία πάνω από δύο ορόφους
  • Εξοπλισμένα υπνοδωμάτια
  • Εξοπλισμένο καθιστικό με έγχρωμη τηλεόραση
  • Εξοπλισμένο λουτρό με παροχή κρύου / ζεστού νερού
  • Εξοπλισμένη κουζίνα
  • Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους χώρους

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top