Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε άλλες εταιρίες τα δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών λόγω της απεργίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Ιανουάριος 2003, 00:00

Η ανάθεση σε άλλες αεροπορικές εταιρείες δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών για όσο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά μέτρα των πιλότων<...>

της εταιρείας αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την εικοσιτετράωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι Κύπριοι ταξιδιώτες από τούδε και στο εξής δεν πρέπει να ανησυχούν από οποιασδήποτε μορφής απεργία στις Κυπριακές Αερογραμμές ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι εταιρίες με τις οποίες συμφωνήθηκε η ανάληψη δρομολογίων είναι οι Ιορδανικές Αερογραμμές, η Eurocypria, η εταιρία Helios Airlines όπως και η Emirates Airlines.

O κ. Νεοφύτου ανέφερε, παράλληλα, ότι οι Κύπριοι πολίτες και ταξιδιώτες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις κρατήσεις τους για οποιοδήποτε προορισμό καθώς η πολιτεία έχει εξεύρει τρόπους για τη μεταφορά τους. Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας προς τις εταιρίες, οι οποίες ανέλαβαν την πραγματοποίηση των δρομολογίων για την προθυμία την οποία επέδειξαν.

Μέσω αυτής της απόφασης, επισήμανε ο κ. Νεοφύτου, δίδεται το μήνυμα ότι η κυπριακή κοινωνία δεν μπορεί να ομηροποιείται επειδή κάποιοι θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα της απεργίας. Πρόσθεσε δε ότι ο Κύπριος πολίτης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ταλαιπωρηθεί, ακόμα και στην περίπτωση που τα απεργιακά μέτρα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο υγιής ανταγωνισμός θα συνεχίσει να υφίσταται μετά τη λήξη των απεργιακών μέτρων, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι όταν οι Κύπριοι πολίτες γευτούν τα καλά του ανταγωνισμού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ελευθεροποίηση δεν θα μπορούν να αρκεστούν σε οτιδήποτε λιγότερο. Είναι αυτό ακριβώς το γεγονός που πρέπει να προβληματίσει ορισμένους εργαζόμενους οι οποίοι με τη στάση τους προκαλούν ζημιά στην εταιρία τους, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Από της πλευράς του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που θα αναλάβουν τα δρομολόγια, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των επιβατών.

Σημείωσε, επίσης, ότι η απεργία επηρεάζει 2000 περίπου επιβάτες, ενώ αναμένεται να στοιχίσει στις Κυπριακές Αερογραμμές γύρω στις 150 χιλιάδες λίρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top