Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης

Στόχος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας

Σπύρος Ζούγρης - 28 Ιανουάριος 2003, 00:00

Θέματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου...

Θέματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου<...>

που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού.

Στη  σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τάσος Χωμενίδης, ο πρόεδρος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Τάτσος, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Π. Κούκος και διευθυντές της Γεν. Γραμματείας Τουρισμού και του ΕΟΤ, έγινε εφ` όλης της ύλης συζήτηση για θέματα τουριστικής πολιτικής.

Ειδικότερα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Γ` ΚΠΣ, τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία αστεροποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η περιφερειακή τουριστική πολιτική, καθώς και η περίπτωση αντιμετώπισης συνεπειών από ενδεχόμενη κρίση λόγω έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Παράλληλα ανατέθηκε στον ΕΟΤ η εκπόνηση μελέτης για την μεσοπρόθεσμη εκτίμηση, με τριετή ορίζοντα, την πορεία της τουριστικής κίνησης τα επόμενα χρόνια και γενικά των μεγεθών στον τουρισμό, σε συνδυασμό και με τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο Ιράκ.

Τα θέματα αυτά, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφάσισε να συγκληθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top