Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑκης Τσοχατζόπουλος: Επιτυχημένη τουριστικά η χρονιά του 2002

Ακης Τσοχατζόπουλος: Επιτυχημένη τουριστικά η χρονιά του 2002

Η χρονιά 2002 έκλεισε ικανοποιητικά από άποψη τουριστικής αξιολόγησης, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Aκης Τσοχατζόπουλος….

Η χρονιά 2002 έκλεισε ικανοποιητικά από άποψη τουριστικής αξιολόγησης, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος<...>.

Συγκεκριμένα, ο κ Τσοχατζόπουλος είπε ότι «παρά τις προβλέψεις για κακή χρονιά για τον Τουρισμό το 2002, είχαμε τελικά μια πετυχημένη χρονιά. Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν ότι οι εισπράξεις από τον Τουρισμό το 2002 αυξήθηκαν κατά 1%. Αυτό σημαίνει ότι η ποιοτική αναβάθμιση οδήγησε στην εισπρακτική αναβάθμιση εσόδων από τον τουρισμό, διότι την ίδια στιγμή έχουμε μία μείωση των τσάρτερς τη χρονιά που πέρασε κατά 1,5%, έχουμε μία αύξηση στους τουριστικούς λιμένες των αφίξεων κατά 8,5% και κατά μέσο όρο εκτιμούμε ότι στη μείωση περίπου στο 1% της συνολικής αύξησης των τουριστών στο σύνολο πανελλαδικά, απαντά η αύξηση των εσόδων από εισπράξεις. Παρά λοιπόν, τη μείωση του αριθμού των τουριστών, τελικά έχουμε μία αύξηση εισπράξεων από τον Τουρισμό. Αυτά είναι στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Είναι τα μόνα αξιόπιστα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή».

Για τη νέα χρονιά που «τρέχει», όπως είπε, αστάθμητοι παράγοντες, συνδεόμενοι κυρίως με τις εξελίξεις στο Ιράκ, είναι αυτοί που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης καθιστώντας προς το παρόν αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Όπως είπε ο υπουργός στις 7 Φεβρουαρίου θα προταθεί η συγκρότηση μιας γραμματείας λειτουργίας του ΕΣΥΤ, αφού εξεταστούν και αιτήσεις συμμετοχής στο Εθνικό Συμβούλιο ώστε να εκπροσωπηθούν και τομείς που μέχρι σήμερα δεν συμμετέχουν.

Σε επίπεδο εξάλλου Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., όπως ανέφερε, θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την υιοθέτηση κοινής στάσης και πολιτικής των κρατών-μελών για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024