Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣημαντική η επίδραση του τουρισμού στο περιβάλλον

Σημαντική η επίδραση του τουρισμού στο περιβάλλον

Στην επίδραση που έχει ο τουρισμός στο περιβάλλον και ειδικότερα στην σχέση τουρισμού και κατανάλωσης ενέργειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Φιλοπεριβαλλοντική παραγωγή […]

Στην επίδραση που έχει ο τουρισμός στο περιβάλλον και ειδικότερα στην σχέση τουρισμού και κατανάλωσης ενέργειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης<...> κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Φιλοπεριβαλλοντική παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε ο κ. Πατέλλης από μία πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, για την επίδραση του τουρισμού στο περιβάλλον γίνεται φανερή αυτή η επίδραση και ειδικά η κατανάλωση στο Νότιο Αιγαίο με 1,8 μεγαβατώρες ανά κάτοικο που ξεπερνάει ακόμα και την Côte d’ Azur (1,1) και είναι από τις πιο υψηλές στην Ευρώπη. Στον αντίποδα βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία με 0,6.

Στην σχετική ημερίδα, όπου τονίστηκε ότι νέες πηγές ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας είναι βασικής προτεραιότητας για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και συνεπώς και τη συνεχή προστασία περιβάλλοντος, ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας της Γερμανίας κ.Schlauch, ο γενικός γραμματέας ΠΕΧΩΔΕ κ.Καμπέλης και ο κ.Brakmann, διευθύνων σύμβουλος της Solar.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024