Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Σύσταση Τουριστικού Επιμελητηρίου στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Η Σύσταση Τουριστικού Επιμελητηρίου στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Την σύσταση Τουριστικού Επιμελητηρίου θέτει ως προτεραιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, την οποία θα εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, που θα συνεδριάσει στις 7 Φεβρουαρίου

Την σύσταση Τουριστικού Επιμελητηρίου θέτει ως προτεραιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, την οποία θα εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού<...>, που θα συνεδριάσει στις 7 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «…θέτουμε ως προτεραιότητα την προώθηση σύστασης Τουριστικού Επιμελητηρίου. Θα εισηγηθούμε σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να μπορέσει να υπάρξει η κατάλληλη επεξεργασία, να δουλευτεί η πρόταση σε βάθος χρόνου, ώστε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς να καταλήξουμε στη μορφή, το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας μιας υποδομής που θα περιλαμβάνει το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων, θα αποτελεί έναν φορέα ενοποίησης και συντονισμού της τουριστικής μας πολιτικής και θα λειτουργεί με ευθύνη των αιρετών εκπροσώπων του χώρου του Τουρισμού, που θα πρέπει και να προσδιορίσουν τους όρους λειτουργίας του και θα αποτελέσει τον δημοκρατικό φορέα συλλογικής ευθύνης, συντονισμού και κινητοποίησης της τουριστικής πολιτικής».

Ο υπουργός τόνισε ότι η τελική απόφαση για τη σύσταση του επιμελητηρίου θα πάρουν οι φορείς και ότι θα ληφθεί υπόψη η θέση των κατά τόπους επιμελητηρίων. Για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα της δημιουργίας του κεντρικού Επιμελητηρίου Τουρισμού.

Όσον αφορά στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού ο υπουργός είπε ότι πρέπει να λειτουργήσει με μία θεσμικά ολοκληρωμένη και σύγχρονη βάση και στην προσεχή συνεδρίαση θα προταθεί η συγκρότηση μιας Γραμματείας λειτουργίας του ΕΣΥΤ, και θα εξεταστούν οι αιτήσεις συμμετοχής των τουριστικών κλάδων που μέχρι τώρα δεν μετέχουν. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα έχουν την ευθύνη πολιτικής, οργανωτικής και τεχνολογικής στήριξης της λειτουργίας του ΕΣΥΤ.

Στην συνεδρίαση του ΕΣΥΤ θα συζητηθούν, επίσης, μια σειρά από πολιτικές που αφορούν συνολικά την τουριστική μας πολιτική όπως:

  • Η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου με στόχο την διαμόρφωση μιας συλλογικής πρότασης.
  • Η σύσταση ενός φορέα, που θα προωθήσει την πολιτική προβολής, διαφήμισης και marketing για το τουριστικό προϊόν και την τουριστική αγορά στη χώρα μας.
  • Οι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας γίνεται προσπάθεια να υπάρξει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, κοινή πολιτική άποψη της Ε.Ε. πάνω στα θέματα του ευρωπαϊκού Τουρισμού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε, ακόμα, ότι εκτός από τον απολογισμό για το τι έγινε το 2002 και την εστίαση στις σημαντικές δράσεις για το 2003 θα πρέπει να γίνει εκτίμηση σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη προοπτική εξέλιξης της τουριστικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ο πιθανός πόλεμος στο Ιράκ, οι συνέπειες του οποίου εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από το πόσο χρόνο θα διαρκέσει. Ο υπουργός, τόνισε, ότι θα εισηγηθεί κάποιες προτάσεις και συλλογικά θα διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024