Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Bελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω του ανθρώπινου δυναμικού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Η προτεραιότητα της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, όπως τόνισε ο υπουργός Aκης Τσοχατζόπουλος, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας<...>

της τουριστικής αγοράς συνδυασμό με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Τουριστική Εκπαίδευση, όπου με νόμο, όπως είπε «διαμορφώσαμε όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρξει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτική δυνατότητα στον Τουρισμό. Φέραμε νομοσχέδιο στην βουλή, πέρα από την αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων που εξασφαλίσαμε, ρυθμίζοντας οριστικά τα θέματα εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού και με τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών μέσα από τις ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων που είναι οι δύο σχολές που έχουμε. Επιπλέον, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο ρυθμίσαμε μία σειρά από θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις. Επενδύσεις που έχουν σκοπό την αξιοποίηση τόσο της περιουσίας της ΕΤΑ, όσο και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων για άλλου είδους ιδιωτικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα».

Σχετικά με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής αγοράς ο υπουργός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής για τον τουρισμό σε συνδυασμό βέβαια με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, για το οποίο η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η εξειδίκευση, η δια βίου γνώση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. «Aρα στόχος», κατέληξε ο υπουργός «είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, της τουριστικής αγοράς και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να σχεδιάσουμε με ποιο τρόπο θα την υποστηρίξουμε. Γιατί εδώ προχωρούμε μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με ειδικά προγράμματα, να στηρίξουμε τη βελτίωση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων Τουρισμού και γενικότερα όλων των δραστηριοτήτων στο χώρο του Τουρισμού.»

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top