Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

FITUR 2003: Η πιθανότητα πολέμου στο Ιράκ επηρεάζει την τουριστική ζήτηση από την Ισπανία

Σπύρος Ζούγρης - 03 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις των Ισπανών τουριστικών πρακτόρων για την πορεία της τουριστικής ζήτησης για την χώρα μας έχουν επηρεαστεί από την πιθανότητα πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ...

Οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις των Ισπανών τουριστικών πρακτόρων για την πορεία της τουριστικής ζήτησης για την χώρα μας έχουν επηρεαστεί<...>

από την πιθανότητα πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραβρέθηκε στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης FITUR 2003 που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Ο υφυπουργός είχε άμεση πληροφόρηση για τις προοπτικές της ισπανικής αγοράς για το 2003, καθώς και για το ενδιαφέρον των μεγάλων τουριστικών οργανισμών της Ισπανίας για την τουριστική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία από την ισπανική αγορά, όπως παρουσιάσθηκαν στην έκθεση, επισημαίνουν ότι:

  • Η Ισπανία ήταν μια σοβαρά ανερχόμενη αγορά για τον εξερχόμενο τουρισμό για όλους τους προορισμούς γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα. Τα γεγονότα όμως της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οδήγησαν σε κάθετη πτώση. Στοιχεία ανάκαμψης εμφανίστηκαν από το Μάιο.
  • Πριν από το τέλος του 2002 είχε δημιουργηθεί μια θετική εικόνα με βάσει εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων της Ισπανίας, το 2003 προοιωνιζόταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, που θα επέτρεπε να φτάσουμε τα αποτελέσματα του 2001, δηλαδή 150.000 περίπου τουρίστες.
  • Από την ημέρα που οι Η.Π.Α. ανακοίνωσαν ότι θα επέμβουν στο Ιράκ η πορεία της αγοράς άλλαξε διεύθυνση, με πτωτικές τάσεις κάθε μέρα μεγαλύτερες.

Οι Τ.Ος δηλώνουν ότι είναι σε κατάσταση αναμονής και εκτιμούν ότι όσο παρατείνεται η κρίση με την ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράκ, τόσο μεγαλύτερη είναι ζημιά που θα επέλθει στη διεθνή τουριστική κίνηση.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε όλους τους συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου, την οργάνωση του οποίου είχε ο ΕΟΤ.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού F. Frangiali, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές της διεθνούς τουριστικής κίνησης σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής στο Ιράκ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top