Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςFITUR 2003: Η πιθανότητα πολέμου στο Ιράκ επηρεάζει την τουριστική ζήτηση από την Ισπανία

FITUR 2003: Η πιθανότητα πολέμου στο Ιράκ επηρεάζει την τουριστική ζήτηση από την Ισπανία

Οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις των Ισπανών τουριστικών πρακτόρων για την πορεία της τουριστικής ζήτησης για την χώρα μας έχουν επηρεαστεί από την πιθανότητα πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ…

Οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις των Ισπανών τουριστικών πρακτόρων για την πορεία της τουριστικής ζήτησης για την χώρα μας έχουν επηρεαστεί<...> από την πιθανότητα πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραβρέθηκε στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης FITUR 2003 που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Ο υφυπουργός είχε άμεση πληροφόρηση για τις προοπτικές της ισπανικής αγοράς για το 2003, καθώς και για το ενδιαφέρον των μεγάλων τουριστικών οργανισμών της Ισπανίας για την τουριστική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία από την ισπανική αγορά, όπως παρουσιάσθηκαν στην έκθεση, επισημαίνουν ότι:

  • Η Ισπανία ήταν μια σοβαρά ανερχόμενη αγορά για τον εξερχόμενο τουρισμό για όλους τους προορισμούς γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα. Τα γεγονότα όμως της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οδήγησαν σε κάθετη πτώση. Στοιχεία ανάκαμψης εμφανίστηκαν από το Μάιο.
  • Πριν από το τέλος του 2002 είχε δημιουργηθεί μια θετική εικόνα με βάσει εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων της Ισπανίας, το 2003 προοιωνιζόταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, που θα επέτρεπε να φτάσουμε τα αποτελέσματα του 2001, δηλαδή 150.000 περίπου τουρίστες.
  • Από την ημέρα που οι Η.Π.Α. ανακοίνωσαν ότι θα επέμβουν στο Ιράκ η πορεία της αγοράς άλλαξε διεύθυνση, με πτωτικές τάσεις κάθε μέρα μεγαλύτερες.

Οι Τ.Ος δηλώνουν ότι είναι σε κατάσταση αναμονής και εκτιμούν ότι όσο παρατείνεται η κρίση με την ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράκ, τόσο μεγαλύτερη είναι ζημιά που θα επέλθει στη διεθνή τουριστική κίνηση.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε όλους τους συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου, την οργάνωση του οποίου είχε ο ΕΟΤ.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού F. Frangiali, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές της διεθνούς τουριστικής κίνησης σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής στο Ιράκ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024