Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στην "Αγροτουριστική" η διαχείριση εκτάσεων της ΕΤΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Την διαχείριση των εκτάσεων της πρόκειται να παραχωρήσει στην “Αγροτουριστική ΑΕ” η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΕΤΑ<...>

. Αυτό επισήμανε στην εκπομπή Business and Travel ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Αγροτουριστική ΑΕ” Δημήτρης Νταλής.

Μάλιστα δια αυτή της “οδού” η ΕΤΑ ενδέχεται να συμμετάσχει στην εντός του Μαρτίου αύξηση ύψους 3 εκατ. ευρώ (1 δισ. περίπου δρχ.) του μετοχικού κεφαλαίου της “Αγροτουριστική ΑΕ”. Όπως υπογράμμισε ο κ. Νταλής η εν λόγω συμφωνία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της υπαίθρου, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία αγροτουριστικών projects σε χώρους που γειτνιάζουν στις εκτάσεις της ΕΤΑ.

Παράλληλα, στο ίδιο επενδυτικό “κέλυφος” είναι ενταγμένα ανάλογα αιτήματα της “Αγροτουριστική ΑΕ” προς την ΕΤΑ, όπως εισηγήσεις για την παραχώρηση και άλλων περιουσιακών στοιχείων ( όπως π.χ Ιαματικές Πηγές) του Οργανισμού για τα οποία δεν έχει προγραμματισθεί η άμεση εκμετάλλευση τους.

Aλλωστε, όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στον Χάρη Ντιγριντάκη, οι “σχέσεις στοργής” μεταξύ ΕΤΑ ΑΕ και “Αγροτουριστική ΑΕ” δικαιολογούνται, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η πρώτη συμμετέχει με ποσοστό 52,27% στην δεύτερη.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της “Αγροτουριστική ΑΕ” επιμερίζεται στους: Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος 22,62%, και ΑΤΕ Finance 0,45%, Τεχνική Ολυμπιακή 10,52%, Τόπος ΑΤΕΤΕ 10,52%, και σε 29 ανά την Ελλάδα Αναπτυξιακές Εταιρίες των οποίων τα ποσοστά κυμαίνονται από 0,05-0,24%.

Ο κ. Ντάλης επισήμανε ότι η “Αγροτουριστική ΑΕ” βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τις Εθνική και Αγροτική Τράπεζα προκειμένου να εκμεταλλευθεί το εκτεταμένο δίκτυο τους, ούτως ώστε να “τρέξει” με γρηγορότερους ρυθμούς το επιχειρησιακό της σχέδιο “Κοινές Επενδύσεις Αγροτουριστικής Ανάπτυξης”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δημοσιεύθηκε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, όπου σύμφωνα με την εταιρία περισσότερα από 650 νομικά ή φυσικά πρόσωπα έλαβαν σε μια μόνο εβδομάδα την αναφερόμενη προκήρυξη περί “Κοινών Επενδύσεων Ολοκληρωμένης Αγροτουριστικής Ανάπτυξης” τόσο από την “Αγροτουριστική ΑΕ” όσο και από τις ανά τη χώρα συνεργαζόμενες αναπτυξιακές εταιρίες. Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2003.

Όπως ανέφερε στο Business and Travel ο διευθύνων σύμβουλος της “Αγροτουριστική ΑΕ” οι περισσότεροι από τους υποψήφιους επενδυτές-συνέταιροι ζητούν την υποστήριξη και καθοδήγηση της εταιρίας, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν εκτάσεις προς εκμετάλλευση εμβαδού 10.000 στρεμμάτων ο καθένας.

Ο κ. Νταλής υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν 25-30 επιχειρηματικά σχέδια, στα οποία θα συμμετέχει ανάλογα με το ύψος της επένδυσης και το ενδιαφέρον με συγκεκριμένο ποσοστό η “Αγροτουριστική ΑΕ” και ο προτιμητέος επενδυτής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της “Αγροτουριστική ΑΕ” το προϊόν θα διαμορφωθεί με ένα πυρήνα πρότυπων πιλοτικών επενδύσεων στον αγροτουρισμό, ενώ όπως πρόσθεσε σε πρώτη φάση θα επιλεγούν προτάσεις με ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Νταλής υποστήριξε ότι στόχος της εταιρίας είναι και η συμμετοχή της στη διαχείριση των συγκεκριμένων projects, τονίζοντας ότι στόχος της “Αγροτουριστική ΑΕ” είναι ο συνδυασμός του τρίπτυχου απασχόληση, αγροτική παραγωγή, και φιλοξενία.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ήδη στην εταιρία διαμορφώνεται τμήμα πιστοποίησης, ενώ μετά την ίδρυση του πρώτου δικτύου αγροτουριστικών επιχειρήσεων, υπό την “ομπρέλα” της “Αγροτουριστική ΑΕ” θα δημιουργηθεί και τμήμα προβολής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top