Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τα Γρεβενά του 21ου αιώνα θα βασίζονται στον εναλλακτικό τουρισμό

Σπύρος Ζούγρης - 04 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Ο μετασχηματισμός μιας κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικής οικονομίας σε μια οικονομία συνδυασμένου εισοδήματος που βασίζεται στον εναλλακτικό τουρισμό, με έμφαση στα ολοκληρωμένα προγράμματα των ορεινών όγκων, είναι μια νέα πραγματικότητα για τα Γρεβενά...

Ο μετασχηματισμός μιας κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικής οικονομίας σε μια οικονομία συνδυασμένου εισοδήματος που βασίζεται στον εναλλακτικό τουρισμό<...>

, με έμφαση στα ολοκληρωμένα προγράμματα των ορεινών όγκων, είναι μια νέα πραγματικότητα για τα Γρεβενά.

Σε αυτή την πραγματικότητα και τις προοπτικές της αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης κατά την επίσκεψή του στους Νομούς Γρεβενών και Κοζάνης. Μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Πίνδου ο υπουργός τόνισε ότι με την προγραμματική σύμβαση τεσσάρων υπουργείων (ΥΜΑ-Θ, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Οικονομίας) ύψους 400.000 ευρώ θεσμοθετείται ένας πολιτιστικός θεσμός στα Γρεβενά με αναφορά το περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Πίνδου. Πρόκειται για μια σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων που ξεκινάνε και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού, στην περιφερειακή σύγκλιση και συνοχή στα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο υπουργός στην ομιλία του στη έναρξη του φεστιβάλ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Μετά το σεισμό του 1995 ο Νομός Γρεβενών με μια σειρά προγράμματα, που ήδη υλοποιούνται, έχει μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Τα τμήματα της Εγνατίας έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην άρση της απομόνωσης που ο Νομός βίωσε για πολλές δεκαετίες. Η ολοκλήρωση του τμήματος της Καστανιάς και η έναρξη των εργασιών Γρεβενά-Παναγιά θα συμβάλουν στη διασύνδεση της περιοχής με τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Μέσα στο 2003 η έναρξη λειτουργίας του ΤΕΙ Γρεβενών, το έργο της παράκαμψης των Γρεβενών, η έναρξη της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, η έναρξη κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού, τα προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την απασχόληση είναι δράσεις που φανερώνουν πιο γρήγορα βήματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Νομού Γρεβενών. Ο συνδυασμός αυτών των υποδομών με τα πολιτιστικά γεγονότα που προγραμματίζουμε διασφαλίζει μια προοπτική θετική για τα Γρεβενά του 21ου αιώνα.”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top