Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύσκεψη για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο του Ιράκ στον τουρισμό της Κύπρου

Σύσκεψη για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο του Ιράκ στον τουρισμό της Κύπρου

Ευρεία σύσκεψη με σκοπό την εξέταση των επιπτώσεων στον τουρισμό και στην οικονομία της Κύπρου από τυχόν πόλεμο στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και […]

Ευρεία σύσκεψη με σκοπό την εξέταση των επιπτώσεων στον τουρισμό και στην οικονομία της Κύπρου από τυχόν πόλεμο στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του <...>υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης, ΟΕΒ Βύρων Κρανιδιώτης, Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης, ΠΑΣΥΞΕ Αυγερινός Νικήτα, ΣΤΕΚ Ρένος Σολωμίδης, ACTA Αδάμος Βαρνάβα, Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, καθώς, επίσης, ο πρόεδρος του ΚΟΤ Χρύσης Πρέντζας, η γενική διευθύντρια του ΚΟΤ Φρύνη Μιχαήλ και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Σωτήρης Σωτηρίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, όπως δήλωσε ο κ. Ρολάνδης, έγινε ενημέρωση για τις προοπτικές του τουρισμού και την αναπτυξιακή πλευρά της οικονομίας για το 2003 επισημαίνοντας ότι, ενώ μέχρι το τέλος του 2002 φαινόταν ότι θα υπάρχει ανάκαμψη του τουρισμού και της οικονομίας για το 2003, η σκιά του πολέμου στο Ιράκ έχει επιπτώσεις και οι μέχρι τώρα ενδείξεις από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές είναι αρνητικές.

«Ήδη, πολλές ανταγωνιστικές προς εμάς χώρες μειώνουν περαιτέρω τις τιμές τους και δημιουργούνται σοβαρά διλήμματα για τους Κύπριους ξενοδόχους. Μας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπως αυτή της τουριστικής περιοχής CHARM EL CHEIK της Αιγύπτου, όπου υπάρχουν τιμές προσφοράς για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων $12 ημερησίως περιλαμβανομένου προγεύματος και ενός γεύματος» ανέφερε ο κ. Ρολάνδης.

Ένα άλλο θέμα που εξετάστηκε είναι οι σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί μέχρι την άνοιξη και το καλοκαίρι, αφού, ήδη, οι tour operators μειώνουν τις πτήσεις προς την Κύπρο και άλλους προορισμούς που θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά στο μάτι του κυκλώνα.

«Η θετική διαπίστωση είναι ότι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως συνέβηκε και στον προηγούμενο πόλεμο στον Κόλπο, μια ύφεση τέτοιου μεγέθους ακολουθείται από κάποια εκτόνωση και στη συνέχεια από σημαντική αύξηση. Ετοιμάζουμε μια μεγάλη εκστρατεία για σκοπούς διαφήμισης και προβολής της Κύπρου, που θα λάβει χώρα μετά τα γεγονότα, ενώ εκτίμηση όλων είναι ότι και κατά τη διάρκεια των γεγονότων πρέπει να υπάρχει μια μίνιμουμ έστω παρουσία της Κύπρου στο διαφημιστικό χώρο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Ρολάνδης είπε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας όλοι οι φορείς θα υποβάλουν σχετικό υπόμνημα με τις απόψεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν, θα γίνει συγκερασμός όλων αυτών των απόψεων, εκτιμήσεων και εισηγήσεων και την προσεχή βδομάδα θα υποβληθεί η τελική πρόταση στο υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024