Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΓια μια Ευρώπη προσβάσιμη σε τουρίστες με αναπηρία

Για μια Ευρώπη προσβάσιμη σε τουρίστες με αναπηρία

Την ελληνική έκδοση του εγχειριδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άτομα με αναπηρία με τίτλο «Για μια Ευρώπη Προσβάσιμη σε Τουρίστες με Αναπηρία» παρουσίασε χθες ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε εκδήλωση […]

Την ελληνική έκδοση του εγχειριδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άτομα με αναπηρία με τίτλο «Για μια Ευρώπη Προσβάσιμη σε Τουρίστες με Αναπηρία» παρουσίασε<...> χθες ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο βουλευτής Χρήστος Παπουτσής, ως επίτροπος της Ε.Ε. μαζί με τον τότε ομόλογό του από την Φινλανδία Padraig Flynn ενδιαφέρθηκε και εξέδωσε το 140 σελίδων εγχειρίδιο για τα ταξίδια των ΑΜΕΑ το 1996. Ο κ. Παπουτσής, αναφέρθηκε στα 37 περίπου εκατομμύρια Eυρωπαίους και στα 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν κινητικές δυσκολίες, αλλά αυτό δεν τους καθιστά αδύνατους στο ταξίδι και στον τουρισμό, αποτελώντας έτσι μία σημαντική ομάδα δυνητικών ταξιδιωτών.

Ο διευθυντής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης ανέφερε τις πράξεις που θα προωθήσει η Ε.Ε., μέσα στο 2003 που έχει χαρακτηρισθεί ως έτος “προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία”, τις μελέτες και την έρευνα σε υποστηρικτικές τεχνολογίες για τα ΑΜΕΑ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics Ανδρέας Ποταμιάνος αναφέρθηκε στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των ΑΜΕΑ για ταξίδια η οποία άρχισε να διαφαίνεται από το 1975, οπότε και άρχισαν οι πρώτες προσθήκες των σχετικών υποδομών στις ανακατασκευές, αρχικά των κρουαζιερόπλοιων.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου μίλησε με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ίση μεταχείριση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και επισήμανε ότι η «προσβασιμότητα» δεν αφορά μόνο όσους κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων με διαφορετικού είδους αναπηρίες όπως τυφλούς, κωφούς, κ.ά. Επίσης, πρότεινε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα των tour operators και ειδικές πληροφορίες για τα ταξίδια των ΑΜΕΑ, να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και γενικά τόνισε ότι είναι επιβάλλεται όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό να ενημερωθούν από αυτή την έκδοση.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, εστίασε την ομιλία του στην ευαισθησία του Οργανισμού στα ΑΜΕΑ και στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν αυτό το κοινωνικό αγαθό και στη δημιουργία υποδομών για την ποιοτικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία. Ο κ. Πατέλλης, αναφέρθηκε επίσης στην ίση μεταχείριση που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι σε μία δημιουργική κοινωνία και ζήτησε όλοι να στηρίζουν τα προγράμματα και τις πολιτικές του ΥΠΑΝ για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ο κ. Πατέλλης ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΤ προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων για τη μετεκπαίδευση tour operators και όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό, σε θέματα παροχής υπηρεσιών και καλύτερης και ποιοτικότερης αντιμετώπισης των ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ σε όλο τον κόσμο και ενόψει των παραολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα.

Το επόμενο μήνα ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος θα ανακοινώσει το πρόγραμμα δράσης σχεδιασμού και συντονισμού της πολιτικής του υπουργείου για τα ΑΜΕΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024