Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σχέδια της United Airlines για αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους

Κάλη Δάφνη - 07 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Η αεροπορική εταιρία United Airlines, που πρόσφατα χρεοκόπησε, ανακοίνωσε ότι κάνει σχέδια να διαφοροποιήσει το αντικείμενό της, αναπτύσσοντας δίκτυο<...>

περιφερειακών πτήσεων και δημιουργώντας μια αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Στην πρώτη λεπτομερή παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της, από τότε που χρεοκόπησε, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενδυναμώσει το δίκτυό της, αναπτύσσοντας έναν αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, ο οποίος θα είναι ανεξάρτητος σε όλες τις λειτουργίες του, μόνο που θα έχει το όνομα της United Airlines.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας τελείως διαφορετικής εταιρίας που θα έχει δική της διοίκηση, ξεχωριστό στόλο, συγκεκριμένο προϊόν, δικό της προσωπικό, και δικό της κεφάλαιο, ανακοίνωσε η United Airlines στο προσωπικό της μέσω μηνύματος από ειδική τηλεφωνική γραμμή. Ενώ όλοι αυτοί οι κλάδοι θα είναι ξεχωριστοί, η νέα εταιρία θα ανήκει στο δίκτυο της United, όπως, επίσης, και στο πρόγραμμα frequent flier, τόνισαν.

Η διοίκηση της United επανέλαβε ότι θεωρεί μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπίσει την πρόσκληση των αεροπορικών εταιριών Southwest Airlines και JetBlue Airways, οι οποίες μειώνουν πολύ τις τιμές τους και καταλαμβάνουν μαζί με το μερίδιο της United το 70% της αγοράς.

Όμως, ήδη, μια επαγγελματική ένωση, η Air Line Pilots Union, ALPA, ανακοίνωσε την αντίθεσή της στη δημιουργία μιας αεροπορικής εταιρίας «μέσα σε μια άλλη αεροπορική εταιρία», σχήμα που δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή τα μέλη της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top