Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνακάμπτει ο τουρισμός στο Μπαλί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ανακάμπτει ο τουρισμός στο Μπαλί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στο Μπαλί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, γεγονός που αποτελεί σαφές δείγμα ότι ο τουρισμός της περιοχής, που ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα, σύντομα θα ανακάμψει. Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο επισκέφθηκαν […]

Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στο Μπαλί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, γεγονός που αποτελεί σαφές δείγμα ότι ο τουρισμός της περιοχής, που ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα<...>, σύντομα θα ανακάμψει.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο επισκέφθηκαν το Μπαλί 68.000 αλλοδαποί τουρίστες, αριθμός αρκετά χαμηλός, αφού ο επηρεασμός από την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο στις 12 Οκτωβρίου, που στοίχισε την ζωή 192 ανθρώπων κυρίως τουριστών, ήταν μεγάλος ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ινδονησίας.

Οι διεθνείς αφίξεις σε όλη την Ινδονησία μειώθηκαν μετά την έκρηξη, φθάνοντας τα 5.030.000 τουρίστες και σημειώνοντας πτώση 2,3% σε σχέση με το 2001. Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι με δεδομένο ότι ο τουρισμός συμβάλει κατά 5% στην οικονομία της χώρας, η πτώση αυτή επιφέρει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Τον Δεκέμβριο, οι διεθνείς αφίξεις σε όλη την Ινδονησία παρέμειναν ακόμα χαμηλές φθάνοντας τις 281.928 και σημειώνοντας πτώση 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από τον τουρισμό το 2002 παρουσίασαν αισθητή μείωση φθάνοντας τα 4,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σε σχέση με το 2001 που είχαν ανέλθει σε 5,4 δισ. δολάρια.
Η βελτίωση του αριθμού των αφίξεων οφείλεται, σύμφωνα με τον τοπικό τουριστικό τύπο, και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να τηρήσει την ασφάλεια στην περιοχή και έκανε πολλές προσαγωγές υπόπτων. Όπως ανακοινώθηκε προχθές, η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο αρχηγό ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ιθύνοντες του τουρισμού της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι όλη η τουριστική βιομηχανία της περιοχής θα συμβάλει ενεργά στην βελτίωση της τουριστικής κίνησης, προσφέροντας μειωμένες τιμές για διαμονή και μεταφορά. Καθοριστική, πάντως, πιστεύουν ότι θα είναι η αύξηση της κίνησης τους επόμενους μήνες. Υπάρχουν αμφιβολίες, όμως, αν η μελλοντική αύξηση της κίνησης θα ισορροπήσει τις ζημιές που ήδη έχουν πάθει οι τουριστικές επιχειρήσεις του Μπαλί.

Εν τω μεταξύ, στις 16 Φεβρουαρίου θα κάνει «παρθενικό» ταξίδι η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρία του Μπαλί, η Air Paradise. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της κ. Kadek Wiranatha, η εταιρία είχε ακυρώσει την έναρξη των λειτουργιών της που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Οκτωβρίου, λόγω της έκρηξης της τρομοκρατικής βόμβας στις 12 Οκτωβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024