Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δρομολόγηση υποβρυχίων για τουριστικούς σκοπούς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Τους όρους και τις διαδικασίες δρομολόγησης υποβρυχίου για τουριστικούς σκοπούς καθορίζει η προσθήκη διάταξης νόμου που ετοίμασε το ΥΕΝ για τις υποθαλάσσιες περιηγήσεις με υποβρύχιο<...>

σκάφος για αναψυχή. Η διαταγή υπογράφτηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη και απεστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης για συνυπογραφή. Ήδη το πρώτο Τουριστικό Υποβρύχιο πρόκειται να δρομολογηθεί στη Σαντορίνη με ιδιοκτήτες την Ένωση των Λεμβούχων της Σαντορίνης. Το υποβρύχιο θα έλθει στην Ελλάδα εντός του μήνα, ενώ τα επίσημα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου στη Μαρίνα Ζέας.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι στις κείμενες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν υφίσταται νομοθετική πρόβλεψη που να αφορά στα υποβρύχια σκάφη και στην εκμετάλλευσή τους για υποθαλάσσια αναψυχή και περιήγηση.

Έχοντας υπόψη ότι, ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο, κρίθηκε σκόπιμο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοποίηση του υποθαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος, με στόχο την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και παροχή σε αυτούς της δυνατότητας ενασχόλησής τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, με δραστηριότητες που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν στις χώρες προσέλευσής τους.

Για το λόγο αυτό, επισημαίνεται, και επειδή η χώρα μας, εξαιτίας της γεωγραφικής της διαμόρφωσης, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες διενέργειας συστηματικών καταδυτικών δραστηριοτήτων, υποβάλλεται το παρόν σχέδιο άρθρου, το οποίο και καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις δραστηριοποίησης υποβρύχιου σκάφους, ύστερα από άδεια της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για λόγους αναψυχής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top