Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧειροβομβίδα σε αποσκευή στο αεροδρόμιο Gatwick

Χειροβομβίδα σε αποσκευή στο αεροδρόμιο Gatwick

Το προσωρινό κλείσιμο τμημάτων του αεροδρομίου του Gatwick προκάλεσε χθες η εύρεση χειροβομβίδας σε αποσκευή 37χρονου με υπηκοότητα της Βενεζουέλας…

Το προσωρινό κλείσιμο τμημάτων του αεροδρομίου του Gatwick προκάλεσε χθες η εύρεση χειροβομβίδας σε αποσκευή<...> 37χρονου με υπηκοότητα της Βενεζουέλας, που πετούσε με την British Airways από την Κολομβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου οι πτήσεις ανεστάλησαν λίγο μετά τις 14.00 ώρα Γκρήνουιτς (16.00 ώρα Ελλάδος) για λόγους ασφαλείας, και όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Gatwick «Αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα ασφάλειας. Τμήματα του βόρειου τερματικού σταθμού έκλεισαν. Η μεταφορά επιβατών μεταξύ των τερματικών σταθμών διακόπηκε και σταμάτησαν οι αφίξεις και αναχωρήσεις». Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί στα βρετανικά αεροδρόμια τις τελευταίες τρεις ημέρες εξαιτίας του φόβου που προκλήθηκε από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι η Βρετανία μπορεί να τεθεί στο στόχαστρο εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα.

Επίσης, είναι πλέον γεγονός ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας πραγματικής και σοβαρής τρομοκρατικής απειλής σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών κ. David Blanket. Η Βρετανία έχει προχωρήσει πριν δύο ημέρες στη λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας για μια ενδεχόμενη επίθεση στη χώρα. Η δήλωση αυτή αναμένεται να επιβαρύνει το, ήδη, βαρύ κλίμα, αν και ο υπουργός δήλωσε ότι στόχος του είναι να τεθεί μεν ο πληθυσμός σε κατάσταση επιφυλακής χωρίς, όμως, να δημιουργηθεί κλίμα πανικού που θα προκαλέσει αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Μετά από τα χθεσινά το αεροδρόμιο πλέον λειτουργεί ως ακολούθως:


  • οι πτήσεις που πετούν από το βόρειο τερματικό σταθμό έχουν προς το παρών σταματήσει, όμως οι πτήσεις εσωτερικού γίνονται κανονικά και οι επιβάτες μεταφέρονται μέσω του Νοτίου τερματικού σταθμού.
  • οι επιβάτες που πετούν από το βόρειο τερματικό σταθμό πρέπει να έρθουν πρώτα σε επαφή με την αεροπορική τους εταιρία για να ενημερωθούν για τυχών αλλαγές
  • .
  • οι δρόμοι για το βόρειο τερματικό σταθμό είναι ανοικτοί, αλλά η πρόσβαση στα κτίρια του είναι περιορισμένη
  • .
  • οι πτήσεις από το νότιο τερματικό σταθμό γίνονται κανονικά, όμως οι επιβάτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι ότι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις ως συνέπεια του γεγονότος της χειροβομβίδας
  • .

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο πλησιάζει ο χρόνος που φέρνει πιο κοντά την πολεμική σύρραξη η ανασφάλεια στην αγορά αυξάνεται με αρνητικές συνέπειες και στις τουριστικές κρατήσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες για την τουριστική μας ζήτηση και πιθανόν ακόμα και να ωφεληθεί, εάν γνωστοποιήσει με άμεσο και έμμεσο τρόπο το κλίμα ασφάλειας που υπάρχει στην χώρα μας.

Οι αντιτρομοκρατικές επιτυχίες της, η φιλειρηνική πολιτική της, οι μακροχρόνια φιλικές σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση του κλίματος ασφάλειας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024