Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αντιρρυπαντικό πρόγραμμα του ΥΕΝ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Κάλη Δάφνη - 17 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων «Περιβάλλον» και «ΟΑΛΑΑ», καθώς και από το Γ` ΚΠΣ θα χρηματοδοτηθεί<...>

η αγορά αντιρρυπαντικών μέσων και υλικών, ύψους 24,1 εκατ. ευρώ που θα κάνει το ΥΕΝ, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες.

Το ΥΕΝ έχει ιδρύσει 15 Αντιρρυπαντικά Κέντρα, σε Πειραιά, Σύρο, Πάτρα, Νεάπολη, Βοιών, Ελευσίνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πύλο, Καβάλα, Ίσθμια, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Χίο, Καβάλα, ενώ υπό ίδρυση είναι ακόμη δύο στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Επίσης, αναμένεται η επέκταση τoυ προγράμματος σε Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Σάμο, Λαύριο και Θύρα.

Παράλληλα, το Λιμενικό θα αποκτήσει και τέσσερα σύγχρονα σκάφη απορρύπανσης, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΟΑΛΛΑ» η προμήθεια πέντε σύγχρονων σκαφών απορρύπανσης συνολικού προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διαθέτει έξι απορρυπαντικά σκάφη διάφορων τύπων (τέσσερα πολλαπλής χρησιμότητας), εκ των οποίων δύο είναι αμιγώς απορρυπαντικά.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης σε δηλώσεις του στον τύπο τόνισε ότι «Εμπλουτίζοντας συνεχώς το θεσμικό μας οπλοστάσιο και τους μηχανισμούς αποτροπής, θα πρωτοστατήσουμε και το 2003 στην ανάδειξη της αξίας του περιβάλλοντός μας. Η χώρα μας διαθέτει μέσα, ανθρώπους εκπαιδευμένους και 17 σταθμούς αντιρρυπαντικής προστασίας σε ισάριθμα λιμάνια της χώρας, έτοιμους για άμεση παρέμβαση προστασίας του περιβάλλοντος. Για εμάς ποιοτική είναι η ναυτιλία, η οποία μετά τον άνθρωπο σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον και μάλιστα το θαλάσσιο περιβάλλον που ειδικά για τη χώρα μας πλην άλλων αποτελεί και πηγή πλούτου».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top