Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υποβολή αιτήσεων ξενοδοχείων για το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού του ΙΚΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Τα ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού πρέπει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2003 να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο ΙΚΑ...

Προχωρά το ΙΚΑ στην κατάρτιση του Προγράμματος Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στην χρονική περίοδο<...>

Μαΐου - Οκτωβρίου 2003, για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 15 ημερών, συνταξιούχων του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Τα ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2003 να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο ΙΚΑ. Αίτηση συμμετοχής έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Α, Β, Γ τάξης και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων - διαμερισμάτων Α τάξης και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων - διαμερισμάτων Α & Β τάξης παραμεθορίων και νησιωτικών περιοχών.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων της Ελλάδας, με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας, στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή ιδιωτικά ή δημοτικά ή κοινοτικά ανεξάρτητα αν λειτουργούν σαν δημοτικές ή κοινοτικές επιχειρήσεις ή είναι μισθωμένα.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα πρέπει να διαθέτουν ιδιαίτερο λουτρό σε όλα τους τα δωμάτια και ένα σημαντικό αριθμό κλιματιζόμενων δωματίων.

Επίσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.

Κατ` εξαίρεση θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Β` τάξης παραμεθορίων - νησιωτικών περιοχών.

Η ημερήσια επιδότηση κατ` άτομο για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού καθορίζεται ως εξής:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε 12,80 ευρώ
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Α` τάξης σε 11,40 ευρώ
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων Α` τάξης σε 11 ευρώ
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων Β` τάξης χωρίς πρωινό σε 9,50 ευρώ.

Η παροχή γεύματος ή δείπνου δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που λειτουργεί εστιατόριο εντός του καταλύματος μετά από επιθυμία του δικαιούχου θα προσφέρεται γεύμα ή δείπνο έναντι του ποσού των 9,5 ευρώ το οποίο θα βαρύνει εξ` ολοκλήρου τον δικαιούχο. Υποχρεωτικά θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου για τις λοιπές καταναλώσεις του δικαιούχου εντός του εστιατορίου.

Στην αίτηση που θα υποβληθεί στη διοίκηση ΙΚΑ - Διεύθυνση Αναπηρίας & Κ.Ε. θα αναγράφεται ο τίτλος της επιχείρησης, η κατηγορία που έχει καταταγεί, ο χρόνος λειτουργίας (έναρξη - λήξη μέσα στο έτος), η εγκεκριμένη δυναμικότητα αναλυτικά (δωμάτια απλά/δωμάτια με λουτρό), η λειτουργία κυλικείου ή εστιατορίου εντός της επιχείρησης.

Τέλος στην αίτηση πρέπει να επισυναφθούν απαραιτήτως το ειδικό σήμα λειτουργίας (φωτοαντίγραφο) και άδεια λειτουργίας κυλικείου ή εστιατορίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top