Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιδράσεις για τις καταγγελίες του Κ. Καραμανλή «περί διαπλεκόμενων και αδιαφάνειας»

Αντιδράσεις για τις καταγγελίες του Κ. Καραμανλή «περί διαπλεκόμενων και αδιαφάνειας»

Σειρά αντιδράσεων δημιούργησε η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, στην οποία αναφέρθηκε σε αδιαφανείς διαδικασίες και διαπλεκόμενες σχέσεις

Σειρά αντιδράσεων δημιούργησε η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, στο πρόσφατο συνέδριο<…> του ΣΕΤΕ, στην οποία αναφέρθηκε σε αδιαφανείς διαδικασίες και διαπλεκόμενες σχέσεις σε ότι αφορά στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ μέσω της ΕΤΑ. Πέρα από την εύλογη και αναμενόμενη αντίδραση της άμεσα θιγόμενης ΕΤΑ, η οποία θα εκφραστεί υπό την μορφή σχετικής επιστολής -ενημερωτικού περιεχόμενου και ύφους- του Διευθύνοντος Συμβούλου της Α. Χωμενίδη προς τον κ. Καραμανλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αντιδράσεις και από επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου και ιδιαίτερα όσους έχουν συνάψει συμφωνίες με την ΕΤΑ.

Η επιστολή που αναμένεται να αποσταλεί αυτές τις ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Χωμενίδης, θα ενημερώνει τον κ. Καραμανλή, μεταξύ άλλων για την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της ΕΤΑ και για το ότι ποτέ δεν έχει παρουσιάσει ζημίες καθώς και για τα όποια δικαστικά ζητήματα έχουν προκύψει.

Όπως ανέφερε ο κ. Χωμενίδης όλα τα δικαστικά ζητήματα της ΕΤΑ αφορούν αποκλειστικά προσφυγές διαγωνιζομένων. Ο κ. Χωμενίδης τόνισε ότι ούτε μία από τις προαναφερόμενες προσφυγές στην δικαιοσύνη δεν δικαιώθηκε και αυτό αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο της διαφάνειας των διαδικασιών που ακολουθεί η ΕΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Πέρα από την ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής, ο τουριστικός τομέας υπονομεύεται τώρα και από τις διαχειριστικές, τις απέλπιδες και αδιαφανείς πρακτικές, που ακολουθεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής της. Όπως επίσης και από το καθεστώς της αδιαφάνειας, που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τον κύκλο των πελατειακών σχέσεων της Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέχουν τα διαδραματιζόμενα στην εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (ΕΤΑ Α.Ε.). Όπως ξέρετε, η εταιρία αυτή, για ένα μεγάλο διάστημα, βρισκόταν σε λήθαργο, λειτουργούσε ζημιογόνα και δημιουργούσε σοβαρά ελλείμματα. Στη συνέχεια (χωρίς καμιά προηγούμενη απογραφή και αποτίμηση της περιουσίας του ΕΟΤ), η Κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση προμετόχων για εισπρακτικούς λόγους, υποθηκεύοντας με προεισπράξεις τους επόμενους προϋπολογισμούς. Αμέσως μετά, πέρασε στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας (καζίνο, πλαζ) με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, που προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Φαίνεται δηλαδή, ότι αναπτύσσονται προσπάθειες εκμετάλλευσης της περιουσίας του ΕΟΤ για την κάλυψη των δημοσιονομικών αδιεξόδων και ότι ακολουθούνται αδιαφανείς διαδικασίες, υποταγμένες σε διαπλεκόμενες σχέσεις.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024