Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

Ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

Η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας και ιδιαίτερα των ειδικών μορφών τουρισμού καθώς και η υλοποίηση κοινών τουριστικών προγραμμάτων για την προσέλευση τουριστών από μακρινούς προορισμούς, συζητήθηκαν στη ΒΙΤ 2003…

Η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και ιδιαίτερα των ειδικών μορφών τουρισμού με έμφαση<...> στο θρησκευτικό και θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και η υλοποίηση κοινών τουριστικών προγραμμάτων για την προσέλευση τουριστών από μακρινούς προορισμούς, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Stefano Stefani.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΒΙΤ 2003 που πραγματοποιείται 15 έως 18 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Στη συζήτηση στην οποία παραβρέθηκαν και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, στο Μιλάνο κ. Θ. Πασάς, για τον θρησκευτικό τουρισμό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα που αφορά «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», το οποίο έχει προκαλέσει ήδη έντονο ενδιαφέρον και το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από την Ελλάδα και το Υπουργείο Ανάπτυξης περί τα τέλη Ιουνίου στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών που θα γίνει στη Νορβηγία.

Ενωρίτερα θα έχει παρουσιασθεί το περιηγητικό αυτό πρόγραμμα , που περιλαμβάνει ειδικό οδηγό με τη διαδρομή που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στη Μόσχα (τέλη Μαρτίου).

Στη συνάντηση αυτή στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Ιταλικού Τουρισμού (ΕΝΙΤ), κ. Piergiorgio Togni, συζητήθηκε και το θέμα της υλοποίησης κοινών τουριστικών προγραμμάτων για τις δύο χώρες, για την προσέλκυση τουριστών από μακρινούς προορισμούς (Κίνα, Ιαπωνία, Αμερική). Κατά τη συνάντηση ο Ιταλός Υφυπουργός έθιξε και το θέμα του ΦΠΑ για τον τουρισμό, συμφωνώντας με την ελληνική θέση για την ενιαιοποίηση του ΦΠΑ στον τουρισμό σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η προώθηση κοινών τουριστικών προγραμμάτων και η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο κ. Γεωργακόπουλος με την Υφυπουργό Τουρισμού της Τουρκίας Guldal Aksit. Οι επαφές και συνομιλίες για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίστηκαν σε ειδικά θεματικά πεδία, συζητήθηκαν σε συναντήσεις που είχαν οι κ. Γεωργακόπουλος και Γεωργαράκης με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων Ταξιδιωτικών Οργανισμών της Ιταλίας. Κοινό συμπέρασμα ήταν, ότι παρά τη διεθνή συγκυρία (οικονομική ύφεση και Ιράκ) οι Ιταλοί Τour Operators «επιμένουν ελληνικά» και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά και το 2003 στην κίνηση τουριστών προς την Ελλάδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο θρησκευτικός, πολιτιστικός και θαλάσσιος τουρισμός, καθώς και τα προγράμματα σχολικών εκδρομών προς την Ελλάδα, για τα οποία τονίσθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης της συνεργασίας.

Η Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο συμμετέχει με μεγάλο αριθμό εκθετών υπό τον συντονισμό του ΕΟΤ και την ευθύνη του τοπικού γραφείου του Οργανισμού στο Μιλάνο. Ανάμεσα στους συνεκθέτες είναι Αεροπορικές Εταιρίες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Περιφερειακή και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις κ.α.
Την Έκθεση ΒΙΤ 2003 επισκέπτεται και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, ο οποίος θα συνεχίσει τις επαφές και συνομιλίες με παράγοντες της τουριστικής αγοράς με σκοπό την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα. Ο κ. Πατέλλης έχει προγραμματίσει επαφές με εκπροσώπους Τουριστικών Οργανισμών της ιταλικής αγοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024