Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗΠΑ: Η κακοκαιρία κτύπησε και τον τουρισμό

ΗΠΑ: Η κακοκαιρία κτύπησε και τον τουρισμό

Η μεγάλη χιονόπτωση στις ΗΠΑ, που κάλυψε από το Βόρειο Αρκάνσαν και την Αλαμπάμα, μέχρι το Τεννεσσί και το δυτικό Κεντάκι, αυτές τις μέρες, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών […]

Η μεγάλη χιονόπτωση στις ΗΠΑ, που κάλυψε από το Βόρειο Αρκάνσαν και την Αλαμπάμα, μέχρι το Τεννεσσί και το δυτικό Κεντάκι, αυτές τις μέρες, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών αεροδρομίων<...>, σιδηροδρομικών γραμμών, και σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, με αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων παγιδεύτηκαν στην Φλόριντα, κυρίως, λόγω του ότι τα αεροδρόμια που πήγαιναν είχαν κλείσει. Περίπου 40 πτήσεις, εκ των οποίων το 15% ήταν τακτικές πτήσεις, δεν αναχώρησαν από το διεθνές αεροδρόμιο του Φορντ Λόντερντέϊλ στο Χόλλυγουντ, αφήνοντας πίσω περίπου 5.000 επιβάτες. Μερικές ακόμα χιλιάδες επιβάτες «κόλλησαν» στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι, ενώ περίπου 4.500 επιβάτες δεν ταξίδεψαν από το διεθνές αεροδρόμιο Τampa.

Οι περισσότερες από τις 50 πτήσεις του αεροδρομίου του Ορλάντο για περιοχές της Βορειοανατολικής Αμερικής ακυρώθηκαν. Τα κύρια αεροδρόμια της Φιλαδέλφεια και της Ουάσινγκτον παρέμειναν κλειστά, ενώ το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, John F. Kennedy, που είχε περισσότερο από 63 πόντους χιόνι, μεταξύ της Κυριακής το βράδυ και το πρωί της Δευτέρας, παρέμεινε τυπικά ανοικτό, ακυρώνοντας σχεδόν όλες τις εσωτερικές του πτήσεις. Το αεροδρόμιο La Guardia, επίσης της Νέας Υόρκης, έκλεισε όλους τους αεροδιάδρομους του, και πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Ανατολικής Ακτής.

Ο κ. Jim Reynolds από το αεροδρόμιο του Φορντ Λόντερντέϊλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ακυρώσεων είναι ο μεγαλύτερος που έχει δει εδώ και χρόνια. Τα αεροδρόμια της Φλόριντα συνέστησαν στους επιβάτες τους να βρουν ξενοδοχεία για να παραμείνουν στην περιοχή λίγες ακόμα μέρες. Ο κ. Inson Kim από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι δήλωσε ότι η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να αφήσει ανοικτά τα εστιατόρια όλη τη νύχτα της Κυριακής για να βρουν καταφύγιο οι «παγιδευμένοι» επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε οι ακυρώσεις ή ακόμα και οι καθυστερήσεις των πτήσεων είχαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και επηρέασαν σχεδόν όλα τα δρομολόγια της αμερικάνικης ηπείρου. Συνολικά, ακυρώθηκαν 2.100 πτήσεις, και όπως δήλωσε ο κ. Rally Caparas από το Travelocity.com. η αεροπορική εταιρία American Airlines ακύρωσε σχεδόν όλες τις πτήσεις της για την Βορειοανατολική περιοχής της Αμερικής, ενώ η United Airlines ακύρωσε 382 πτήσεις από τις 1.719 που ήταν προγραμματισμένες για την Δευτέρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024