Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΔιευκολύνεται η μετακίνηση των ζώων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διευκολύνεται η μετακίνηση των ζώων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε συμφωνία ήρθε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Συμβούλιο για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος που θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στις μετακινήσεις τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […]

Σε συμφωνία ήρθε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Συμβούλιο για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος που θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στις μετακινήσεις τους<...> μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί πολύ σύντομα και επίσημα η έγκριση για τους νέους κανονισμούς ώστε να εφαρμοσθούν το συντομότερο, αφού βέβαια γίνουν πρώτα νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία ο κ. David Byrne, επίτροπος για την υγεία και την προστασία του καταναλωτή, δήλωσε ότι «Αυτά τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για τους ιδιοκτήτες ζώων όπως εγώ. Σήμερα, έγινε ένα βήμα για την ομαλή διακίνηση των ζώων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα ζώα που θα μετακινούνται θα φέρουν βεβαίωση για εμβολιασμούς, που θα αποτελεί και το μοναδικό ζητούμενο για να επιτραπεί η διακίνησή τους. Η βεβαίωση αυτή θα υπάρχει σε μορφή τατουάζ που θα διαρκεί περίπου 8 χρόνια, ή σε ένα ηλεκτρονικό μικροτσίπ.

Ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύουν και για τα ζώα που θα μπαίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024