Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπάντηση του ΥΕΝ στις διαμαρτυρίες των φορέων της Αίγινας

Απάντηση του ΥΕΝ στις διαμαρτυρίες των φορέων της Αίγινας

Απάντηση του ΥΕΝ στις διαμαρτυρίες φορέων της Αίγινας για τα χειμερινά δρομολόγια και το ναυλολόγιο

Σχετικά με διαμαρτυρίες φορέων της Αίγινας για τα χειμερινά δρομολόγια και το ναυλολόγιο, από το ΥΕΝ έγιναν γνωστά<...> τα ακόλουθα:

Στο ΥΕΝ πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο σύσκεψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη, του αρχηγού Λιμενικού Σώματος Χρήστου Δελημιχάλη, υπηρεσιακών στελεχών και των Δημάρχων και Φορέων των νησιών Ύδρας και Αίγινας για τα προαναφερόμενα θέματα.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία

  • Προς την Αίγινα εκτελούνται 334 δρομολόγια την εβδομάδα το χειμώνα από και προς τα νησιά από Πειραιά.
  • Η πληρότητα των δρομολογίων κινείται στο 35% των διαθέσιμων θέσεων.
  • Η πληρότητα του τελευταίου δρομολογίου κινείται στο 10% των διαθέσιμων θέσεων.
  • Παρά τα γενικά απαγορευτικά λόγω χρησιμοποίησης κλειστού τύπου οχηματαγωγού η Αίγινα δεν αποκλείσθηκε φέτος (δρομολόγιο 19:30) από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Το ναυλολόγιο και η αύξηση των ναύλων, για τη γραμμή αυτή είναι τα ίδια, όπως και στις άλλες γραμμές. Οι αποφάσεις ελήφθησαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) τον Μάιο του 2002.

Οι μόνες διαφορές που επισημάνθηκαν ήταν:

  • Να υπάρξει καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση το καλοκαίρι προς την Αγία Μαρίνα, γεγονός για το οποίο υπήρξε διαβεβαίωση θετική.
  • Να υπάρξει ένα τελευταίο δρομολόγιο μετά τις 19:30 τις καθημερινές, 20:15 τις Κυριακές το χειμώνα και 20:30 και 22:15 αντιστοίχως το καλοκαίρι. Το ΥΕΝ υπέδειξε απευθείας συνεννοήσεις με τη μεσολάβησή του με τις πλοιοκτήτριες εταιρίες.

«Το ΥΕΝ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «προσπάθησε και προσπαθεί να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εξυπηρέτησης κυρίως μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Και μόνο το γεγονός ότι μέσα στο νέο καθεστώς, τα δρομολόγια 2002 -2003 είναι καλύτερα από εκείνα του παλαιού καθεστώτος, δείχνει ότι Αργοσαρωνικός αποτελεί προορισμό ιδιαίτερης σημασίας. Η ακτοπλοΐα αποτελεί το 5% της ναυτιλίας. Εντούτοις, έχει τεράστια σημασία για την περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή της χώρας. Ο πολυνησιακός χαρακτήρας της χώρας επέβαλε μεγάλη μεταβολή μετά την απελευθέρωση (άρση του cabotage),με πύκνωση πλοίων και δρομολογίων σε γόνιμες γραμμές και αύξηση των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) για τις οποίες το κράτος δαπανά πλέον περί τα 38 εκατ. ευρώ για όλες τις γραμμές αρμοδιότητας ΥΕΝ και υπ. Αιγαίου. Δεν υπάρχει πλέον ο παρεμβατισμός της πολιτείας με την χορήγηση αδειών σκοπιμότητας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024