Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςMPI: περισσότερα συνέδρια με λιγότερα χρήματα

MPI: περισσότερα συνέδρια με λιγότερα χρήματα

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Meeting Professionals International, MPI, σε διοργανωτές συνεδρίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, και την Ευρώπη, προβλέπεται ότι το 2003 θα πραγματοποιηθούν περίπου 1% περισσότερα συνέδρια […]

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Meeting Professionals International, MPI, σε διοργανωτές συνεδρίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, και την Ευρώπη, προβλέπεται ότι το 2003 θα πραγματοποιηθούν περίπου<...> 1% περισσότερα συνέδρια σε σύγκριση με το 2002, με μικρότερους όμως προϋπολογισμούς κόστους από ότι το 2002. Η συρρίκνωση αυτή του κόστους είναι αποτέλεσμα των οικονομικών δυσκολιών που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, όμως, η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρίες, και οι υπόλοιποι προμηθευτές υπηρεσιών για τα συνέδρια αναμένουν μια αύξηση της τάξεως του 6% και στον αριθμό των συνεδρίων που θα διεξαχθούν το 2003, αλλά και στους προϋπολογισμούς τους. Φυσικά, αν οι προβλέψεις τους δεν επαληθευτούν θα υπάρξει μεγάλη απογοήτευση στον κλάδο των ξενοδοχείων αλλά και των αεροπορικών εταιριών. Αν αυτό συμβεί, οι μειώσεις στις τιμές θα είναι αναπόφευκτες, τονίζουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ο κλάδος των συνεδρίων έχει ήδη γνωρίσει αλλαγές τα τελευταία χρόνια, αφού όλο και μειώνεται ο χρόνος μεταξύ των κρατήσεων και της ημερομηνίας της πραγματοποίησής τους, και αυξάνονται τα τοπικά συνέδρια σε σχέση με τα διεθνή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024