Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αλλάζει το πρόγραμμα πτήσεων της British Airways στις χώρες του Κόλπου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσεων σε όλους τους προορισμούς του Κόλπου πραγματοποιεί η British Airways, μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας<...>

με το οποίο καλεί τους Βρετανούς υπηκόους να μη ταξιδεύουν σε χώρες του Κόλπου και συγκεκριμένα στο Μπαχρέιν, την Ιορδανία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα οι πτήσεις σε ΄Αμπου Ντάμπι, Μπαχρέιν, Ντόχα, Ντουμπάι, Τζέντα, Κουβέιτ και Ριάντ από χθες γίνονται μέσω Λάρνακας. Οι υπηρεσίες σε Κουβέιτ και `Αμπου Ντάμπι θα συνδυαστούν. Οι πτήσεις θα γίνονται από το αεροδρόμιο του Χήθροου στο Κουβέιτ μέσω Λάρνακας και `Αμπου Ντάμπι.

Οι πτήσεις σε Ντόχα και Μπαχρέιν θα συνεχίσουν ως συνδυασμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούνται από το Χήθροου σε Λάρνακα, Ντόχα και μετά Μπαχρέιν.

Οι πτήσεις επιστροφής από Τζέντα και Ριάντ θα γίνονται μέσω Λάρνακας, ενώ οι πτήσεις στο Ντουμπάι από σήμερα μειώνονται σε μια ημερησίως. Οι πτήσεις σε Μουσκάτ αναστέλλονται μέχρι περαιτέρω ειδοποίησης.

Παράλληλα, και άλλες βασικές αεροπορικές εταιρίες της περιοχής του Κόλπου προετοιμάζουν επανασχεδιασμό των πτήσεών τους. Σε περίπτωση πολέμου, η κίνηση από την Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη αναμένεται να έχει την μεγαλύτερη μείωση.

Η αεροπορική εταιρία του Ντουμπάι, Emirates, καθώς και η Qatar Airways ανακοίνωσαν ότι έχουν βάλει σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για πιο ασφαλείς διαδρομές των αεροπλάνων τους.

Στο Μπαχρέιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Gulf Air James Hogan δήλωσε ότι η εταιρία του θα αλλάξει τη διαδρομή των αεροσκαφών της με στόχο την ασφάλειά τους, και πρόσθεσε ότι οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας του Μπαχρέιν, του Aμπου Ντάμπι, και του Ομάν, διαβεβαίωσαν ότι τα αεροδρόμια τους θα παραμείνουν ανοικτά σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν είχε κλείσει για τις πολιτικές πτήσεις ορισμένες ημέρες κατά την διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top