Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕντονη δυσαρέσκεια Ανωμερίτη για την απόκρυψη επιστολών της ΕΕ από τους ακτοπλόους

Εντονη δυσαρέσκεια Ανωμερίτη για την απόκρυψη επιστολών της ΕΕ από τους ακτοπλόους

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι υπήρχαν απαντητικές επιστολές της ΕΈ στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για την απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορών στην Ελλάδα και εκείνος δεν γνώριζε τίποτα…

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου εξέφρασε την μεγάλη του δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι υπήρχαν απαντητικές επιστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για την απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορών στην Ελλάδα<...> και εκείνος δεν γνώριζε τίποτα.
«Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου. Γιατί δεν μπορεί να πηγαίνω στις Βρυξέλλες και να ανακαλύπτω ότι στο περίφημο θέμα, στην περίφημη -απρεπή τουλάχιστον- επιστολή, που έστειλε στα Κοινοτικά Όργανα, η Ένωση των Ακτοπλόων, έχει δοθεί απάντηση και έχει αποκρυφτεί το έγγραφο. Διότι έχει απαντηθεί αυτό το θέμα από τον Διευθυντή Θαλασσίων Μεταφορών της Ε.Ε., Φώτη Καραμήτσο και από τον κ. Fr. Lamoureux» υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι οι εφοπλιστές «στέλνουν απρεπείς επιστολές στις Bρυξέλλες και αποκρύβουν τις απαντήσεις».
Συνεχίζοντας ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι «Στις δύο επιστολές με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου αναφέρεται ότι το θέμα έχει κλείσει και μάλιστα αναφέρεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε να θεωρήσει την υπόθεση περαιωμένη, σχετικά με τις `αιτιάσεις` που αφορούν την ελευθερία παροχής υπηρεσιών, και το δίκαιο του ανταγωνισμού».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας στις 15 Ιανουαρίου 2003, την οποία απέστειλε ο διευθυντής Θαλάσσιων Μεταφορών της Ε.Ε. Φ. Καραμήτσος, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Η Επιτροπή αποφάσισε να θεωρήσει την υπόθεση (καταγγελίες της Ένωσης κατά του Ν. 2932/2001 για την απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορών) περαιωμένη σχετικά με τις αιτιάσεις που αφορούν την ελευθερία παροχής υπηρεσιών και το δίκαιο του ανταγωνισμού».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του γενικού δ/ντή Μεταφορών Fr. Lamoureux στις 10 Φεβρουαρίου 2003 επαναλαμβάνει τις ίδιες θέσεις και πληροφορεί την Ε.Ε.Α. ότι «Ο (Ευρωπαίος) Ombudsman, προς τον οποίο είχε καταχωρηθεί καταγγελία κατά της Επιτροπής, αποφάσισε ότι δεν έχει υπάρξει θέμα κακοδιοίκησης από την πλευρά της Επιτροπής και ότι έχει κλείσει το σχετικό φάκελο».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024