Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Βελτιώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Finnair το 2002

Σπύρος Ζούγρης - 25 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Οι αλλαγές στα δρομολόγια και η μείωση του κόστους βοήθησαν την Finnair ώστε να βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα κατά<...>

31,5 εκατ. ευρώ, φθάνοντας έτσι τα προ φόρων κέρδη της στα 54,4 εκατ.

Παρόλα αυτά βέβαια το τρέχον έτος φαίνεται αρκετά δύσκολο, κυρίως λόγω του επερχόμενου πολέμου και του μεγάλου ανταγωνισμού τιμών που γίνεται στον αεροπορικό κλάδο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Finnair Keijo Suila “Η κατάσταση είναι δύσκολη, η ζήτηση όλο και μειώνεται, όπως και οι προσδοκίες για κέρδη. Οι ζημιές που καταγράφθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τα κέρδη των 45 προηγούμενων χρόνων. Αναμένουμε ότι η περίοδος του 2003, που θα υπάρχει ο πόλεμος στον Κόλπο, θα είναι για εμάς ζημιογόνα”.

Ο κύκλος εργασιών της Finnair το 2002 ήταν 1.639,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2001. Τα έσοδα ανά επιβάτη παρέμειναν στα ίδια αποτελέσματα, ενώ τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν κατά 1,5%.

Ακόμα, ο αριθμός του προσωπικού μειώθηκε την προηγούμενη χρονιά κατά 3%, φθάνοντας στα 10.500 άτομα. Παρά, όμως, αυτή τη μείωση και την προσπάθεια περικοπής εξόδων, τα έξοδα προσωπικού αυξήθηκαν κατά περίπου 2%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top