Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τροποποιείται το πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα"

Σπύρος Ζούγρης - 25 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Νέα τροποποίηση των μέτρων του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρήσεων προανήγγειλε o ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Διακουλάκης....

Νέα τροποποίηση των μέτρων του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων<...>

και περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρήσεων προανήγγειλε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, o ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Διακουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Διακουλάκης αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” όσον αφορά τον τουρισμό, οι οποίες έχουν ως εξής

  • ενίσχυση και αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων
  • πρόγραμμα αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης
  • ενίσχυση της τουριστικής προβολής και διεύρυνση της εποχικότητας
  • ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού.

Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης επισήμανε - στην εκπομπή του G.B.C. - ότι οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις - παλιές και νέες - είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί και ελαστικοί, καθώς τα κριτήρια αξιολόγησης και έγκρισης των αιτήσεων ποικίλουν ανάλογα με την εκάστοτε κατηγορία επιλογής.

Σύμφωνα με τον κ. Διακουλάκη, ήδη έχουν εγκριθεί 1.330 αιτήσεις με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες 816 αιτήσεις προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ έχουν περάσει στο β` κύκλο αξιολόγησης. Το συνολικό δε κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Διακουλάκης τόνισε ότι αυτά σχεδιάστηκαν μετά το πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” του ΥΠΑΝ, σχετίζονται με τον αναπτυξιακό νόμο και ουσιαστικά λειτουργούν συμπληρωματικά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top