Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση κερδών της Autohellas ΑΕ

Κάλη Δάφνη - 26 February 2003, 00:00

Σημαντική αύξηση της τάξης του 26,7% παρουσίασαν τα προ φόρων κέρδη της Autohellas - Hertz σύμφωνα με<...>

τα αποτελέσματα της χρήσης του 2002,φθάνοντας τα 14,14 εκατ. ευρώ. Η ιδιαίτερα αυξημένη κερδοφορία, οφείλεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τόσο στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εταιρικών μισθώσεων όσο και στην απόδοση (μερίσματα) των συμμετοχών της εταιρείας.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% φθάνοντας τα 87,1 εκατ. ευρώ, έναντι 83,1 εκατ. ευρώ το 2001, ενώ τα οργανικά κέρδη ανήλθαν στα 12,78 εκατ. ευρώ, έναντι 11,16 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, αύξηση δηλ. 14,5%, βελτιώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους της εταιρείας.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ αποσβέσεων έφθασαν τα 62,5 εκατ. ευρώ από 54,9 εκατ. ευρώ το 2001, δηλ. αύξηση 13,8%. Τα εμφανιζόμενα ως έκτακτα κέρδη είναι αποτέλεσμα του υψηλού συντελεστή απόσβεσης (25%) των αυτοκινήτων, ο οποίος οδηγεί σε χαμηλή λογιστική αξία των προς πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα σημαντικά αυτά λογιστικά κέρδη. Τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τις πωλήσεις των αυτοκινήτων ουσιαστικά είναι οργανικά καθώς η πολιτική συνεχούς ανανέωσης και επέκτασης του στόλου αυτοκινήτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της εταιρείας.

Επιπρόσθετα στα οργανικά κέρδη η εταιρεία έλαβε συνολικό μέρισμα 1,37 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τη συμμετοχή της κατά 25% στην εταιρεία χρηματοδότησης πωλήσεων αυτοκινήτων Multifin. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των μακροενοικιάσεων, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,9%. Παράλληλα, ο κλάδος των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων παρουσίασε μικρή κάμψη αντίστοιχη της μείωσης της τουριστικής αγοράς, χωρίς όμως να περιοριστούν τα περιθώρια κέρδους του και με μικρότερο χρηματοοικονομικό κόστος. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των μακροενοικιάσεων αποτελεί το 64% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Η αξία των παγίων της Autohellas [AUTr.AT] - Hertz,στο τέλος της χρήσης του 2002 έφθασε τα 226 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές καθαρές επενδύσεις της εταιρείας στο 2002 για επέκταση και ανανέωση του στόλου, καθώς και σε νέες εγκαταστάσεις έφθασαν τα 42 εκατ. ευρώ χωρίς να χρειαστεί η εταιρεία να αυξήσει το δανεισμό της. H απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας μετά από φόρους έφθασε το 2002 το 18,3% , ενώ το προτεινόμενο προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση μέρισμα για τη χρήση του 2002,ορίστηκε στα 0,35 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 25% από το 2001. Σημειώνεται ότι  το 2002,ο στόλος της Autohellas - Hertz είχε συνολικό αριθμό αυτοκινήτων που ξεπέρασε τις 18.000.  Τα αυτοκίνητα αυτά διακινήθηκαν από 110 υποκαταστήματα που καλύπτουν όλες τις τουριστικές και εμπορικές περιοχές της Ελλάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top