Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεδριακή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Πολιτισμός, Τουρισμός και Ανάπτυξη»

Σπύρος Ζούγρης - 28 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Ολοκληρώνεται ο έκτος κύκλος συνεδριακών εκδηλώσεων με θέμα «Πολιτισμός, Τουρισμός και Ανάπτυξη» στην Θεσσαλονίκη στις <...>

3-5 Μαρτίου στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Το αντικείμενο του έκτου κύκλου είναι οι κατευθύνσεις για τον τουρισμό ως φορέα πολιτισμικών ανταλλαγών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και στον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν την εθνική πολιτιστική κληρονομιά και την πολιτιστική ανάπτυξη. Ειδική έμφαση θα δοθεί στις εναλλακτικές και θεματικές μορφές τουρισμού (Ολυμπιακός – Αθλητικός Τουρισμός, Αγροτουρισμός - Οικοτουρισμός, Πολιτιστικά – Θεματικά Πάρκα, Πολιτιστικές – Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις) σε σχέση με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η παρουσίαση περιπτώσεων ολοκληρωμένων τουριστικών υποδομών με την πολιτισμική διάσταση που δίνεται στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση συμπληρώνει την εξέταση της καίριας σημασίας που κατέχει ο τουρισμός σε σχέση με τον πολιτισμό στην αναπτυξιακή δυναμική που παρουσιάζει η χώρα μας.

Το θεματολόγιο του έκτου κύκλου των συνεδριακών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Πρώτη Ημέρα Συνεδρίου Διεθνείς Πολιτικές για τον Τουρισμό ως Φορέα Πολιτισμικών Ανταλλαγών. Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για μια Κοινότητα Πολιτισμών. Εθνική Πολιτική για την Πολιτιστική Κληρονομιά και την Τουριστική Ανάπτυξη.
  • Δεύτερη Ημέρα Συνεδρίου Ολυμπιακός - Αθλητικός Τουρισμός. Αγροτουρισμός – Οικοτουρισμός και Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πολιτιστικά – Θεματικά Πάρκα και Τουρισμός.
  • Τρίτη Ημέρα Συνεδρίου Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Πολιτιστική Ταυτότητα. Ολοκληρωμένες Τουριστικές Υποδομές για Ειδικές Μορφές Τουρισμού. Οι Πολιτισμικές Διαστάσεις της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις προσκαλούνται να συμμετέχουν υπάλληλοι του δημοσίου, των εποπτευομένων φορέων και των ΟΤΑ, που ασχολούνται με θέματα συναφή με το αντικείμενο του εκάστοτε κύκλου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top